Hamilton s Vettelem nezávodí, připomíná mu dominanci Schumachera

Hamilton s Vettelem nezávodí, připomíná mu dominanci Schumachera

Podle Lewise Hamiltona jede Sebastian Vettel svůj vlastní šampionát a v současnosti není možné mu konkurovat, podobně jako kdysi Michaelu Schumacherovi.

"Třicet čtyři bodů je v tuto chvíli velká ztráta," komentoval svoji pozici v tabulce šampionátu Hamilton. "Ale co můžu dělat? My ani tak nezávodíme s ním, jako s ostatními - Webberem, Jensonem, Fernandem, Massou. Tady se bojuje, protože to je moc snadné (pro Vettela). Včerejší (nedělní) závod si odkroužil a já musím jet na maximum a získat vše, co bude možné."

"V současnosti je to podobné éře, kdy dominoval Schumacher. Sebastian teď dominuje, pole position měl ve všech letošních závodech a téměř všechny čtyři také vyhrál."

Vettel má tak díky zisku 93 bodů dobře nakročeno k obhajobě mistrovského titulu. "Neobávám se toho, ale taková je realita, je to možné. Ale také je možné, že je doženeme a přeskočíme," reagoval Hamilton. "Nebo taky můžou mít v příštím závodě více úprav než my, a pak to bude stejné. Ale ta ztráta je jen jedno vítězství, takže pokud třeba nebude mít dobrý závod v Barceloně a my vyhrajeme, budeme zpět v boji."

"Je snadné teď říct, že je vše ztracené, ale není. Zbývá mnoho závodů a v závodní rychlosti neztrácíme hodně, jen v kvalifikacích. Jestli dokážeme auto dostat na pole position, budeme se usmívat."

Doporučujeme

Články odjinud