Hamilton: S Buttonem musíme dostat tým na vrchol, pak spolu můžeme bojovat

Hamilton: S Buttonem musíme dostat tým na vrchol, pak spolu můžeme bojovat

Svádět tvrdé souboje s týmovým kolegou za všech okolností je podle Lewise Hamiltona kontraproduktivní. Prvořadá je spolupráce ve prospěch týmu.

Z týmů bojujících o loňské tituly měl McLaren nejmenší problémy se vztahy svých jezdců. Mezi Hamiltonem a Buttonem panoval takový klid, že ho Martin Brundle považoval za až příliš velký. Podle něj by měli jezdci McLarenu mezi sebou více soupeřit.

"Oba jsme závodníci, ale oba jsme rozumní," reagoval Hamilton pro oficiální stránky formule 1. "Oba víme, že pro vítězství ve formuli 1 potřebujete to nejlepší vybavení. Má smysl, abychom s Jensonem bojovali proti sobě, když to poškodí naší šanci mít nejrychlejší auto? Jak celou dobu říkáme, musíme spolupracovat na vývoji našeho vozu, dostat ho na co nejlepší úroveň, a teprve poté můžeme začít myslet na šampionát. Jaký má smysl bojovat zuby nehty o 10. místo?"

Podle Hamiltona přispívá k dobrým vztahům u McLarenu také skutečnost, že oba jezdci pocházejí ze stejného prostředí. "Je pravda, že Jenson a já spolu vycházíme velmi dobře také proto, že jsme oba vyrůstali v rámci britského motorsportu a máme hodně stejných zkušeností, které nás v životech dovedly do stejného bodu, kdy jezdíme pro McLaren a děláme maximum pro naše a týmové vítězství v šampionátu," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud