Hamilton: Red Bull označil za hlavního soupeře Buttona? To mě nevzrušuje

Hamilton: Red Bull označil za hlavního soupeře Buttona? To mě nevzrušuje

Lewis Hamilton zůstává soustředěný na své úspěchy a nenechává se rozhodit poznámkami Red Bullu na jeho adresu.

Šéf Red Bullu Racing Christian Horner nedávno jmenoval jezdce a týmy, které letos očekává v bojích o přední pozice. Když byl požádán, aby mezi nimi vybral největší hrozbu pro svůj tým, označil Buttona.

"Je to poprvé, co o tom slyším, a určitě mě to nevzrušuje," reagoval Hamilton v rozhovoru pro BBC. "Je tu mnoho názorů, každý má právo na ten svůj, ale mě to nijak neovlivní. Nakonec na tom nezáleží, když vyjedu a dělám svoji práci."

Navzdory loňské porážce totiž Hamilton zůstává přesvědčený, že dokáže Buttona znovu překonat. "Že jsem loni podlehl Jensonovi, mi nevadí," zopakoval. "Kdyby k tomu došlo, když bych byl celý rok ohromně konkurenceschopný, tak by bylo těžké se s tím vyrovnat."

"Ale vím, že to byl rok, ve kterém jsem zahodil hodně bodů, udělal hloupé chyby, občas měl smůlu. Prostě to byl šokující rok, takže mě to (porážka od Buttona) neničí. Udělal jsem za tím tlustou čáru, protože nakonec šampionát nevyhrál, takže to mohlo být ještě horší. Ale máme před sebou ještě hodně let a já nemám v plánu, aby se něco takového letos opakovalo."

Pro Hamiltona zůstává hlavním cílem získat další tituly. Svůj první a zatím poslední získal v roce 2008. "Nemá smysl říkat, jestli jsem měl mít lepší výsledky," komentoval. "Samozřejmě bych rád měl lepší výsledky, ale takhle prostě byla moje kariéra načrtnuta a já se hodně učím."

"Je mi teprve 27 let, takže pokud budu závodit stejně dlouho jako Michael (Schumacher), mám ještě dost času. Díky tomu se domnívám, že můžu vyhrát další tituly. Moje odhodlání se v tomto ohledu nikdy nezměnilo."

Doporučujeme

Články odjinud