Hamilton: Prostředí formule 1 je fádní, já mám v sobě víc

Hamilton: Prostředí formule 1 je fádní, já mám v sobě víc

Lewis Hamilton je toho názoru, že nejen McLaren omezuje svobodu svých jezdců, ale činí tak celá formule 1, což je podle něj škoda.

Hamilton si nemůže vynachválit svůj přestup k Mercedesu, libí se mu především větší volnost.

"Velmi těžko se to vysvětluje. Bylo to tam (u McLarenu) skvělé a prožil jsem tam skvělé časy," řekl pro Sky Sports. "Ale chtěl jsem zkusit něco nového a tady je to prostě jiné prostředí, jiné pocity. Už nemám pocit, že bych na sobě měl ten kryt, takže jsem zcela odhalený."

"Je to jako když odejdete z domova, uděláte krok nezávislosti. Já mám pocit, jako že jsem odešel z domova ve smyslu závodění, teď se musím postavit té výzvě, je to znovu ten nezávislý krok."

Přesto se Hamilton necítí zcela volný, protože má pocit, že je formule 1 celkově velmi sterilní a omezuje osobnosti. I když jistá omezení je ochoten akceptovat, pokud je to nutné pro úspěchy na trati.

"Jistě, vítězení je všechno," přikývl Damonu Hillovi. "Pro to žiju, ale nakonec můžete pořád dělat věci mimo sport, pořád můžete být osobností. Když jste závodil vy, nebo i v dřívějších dobách se mohli lidé vyjadřovat. Některé jezdce jste viděli kouřit v boxové uličce, pít a dělat takové věci!"

"Ale formule 1 teď může vypadat fádně. Formuli 1 sleduju dlouho a je tak sterilní, lidé si to občas nespojí, ale může být nudná. Takže chci, aby lidé viděli jinou stránku formule 1 a také jinou stránku mě, protože já nemám pocit, že bych do této fádní krabice zapadal. Myslím, že dělám dost vzrušujících věcí a můžu toho dát mnohem víc, než jen závodění."

Doporučujeme

Články odjinud