Hamilton: Problémy s poskakováním vozu se vrátily | Foto: Getty Images / Rudy Carezzevoli

Foto: Getty Images / Rudy Carezzevoli

Hamilton: Problémy s poskakováním vozu se vrátily

Mercedes se musí opět zabývat problémem s poskakováním svého vozu, přiznal Lewis Hamilton, který v kvalifikaci na Velkou cenu Abú Dhabí formule 1 obsadil páté místo.

Před týdnem v Brazílii dosáhl Mercedes na první letošní vítězství. Zejména na začátku sezóny se tým potýkal s poskakováním vozu ve vysokých rychlostech, postupně se ale mistrovské stáji z posledních osmi sezón podařilo své problémy vyřešit.

Na okruhu Yas Marina pátý Hamilton ztratil téměř sedm desetin na Maxe Verstappena.

„Poskakování je zpátky, takže to není tak jednoduché. Rozhodně jsem nečekal tak velkou ztrátu. Ztrácíme šest desetin na rovinkách. Připomíná mi to některé předchozí závody, tak trochu Austin,“ řekl Hamilton.

Hamilton si postěžoval také na problémy s brzdami. Mercedes podle něj musí před příští sezónou vyřešit několik velkých nedostatků.

„Brzdy, poskakování je zřejmě na prvním místě. Naším největším problémem je zřejmě, spolu s poskakováním, jízda v závěsu.

„Samozřejmě máme nějaký přítlak, potřebujeme jen postavit mnohem efektivnější auto. Myslím, že každý v týmu přesně ví, jaké jsou problémy a kde jsme udělali chybu. Jsem si jistý, že nepostaví další auto s některou z těchto vlastností.“

Piloty Mercedesu dělily jen tři tisíciny sekundy

O tři tisíciny sekundy nestačil George Russell, který se minulý víkend v Brazílii dočkal svého prvního vítězství ve F1, v kvalifikaci na týmového kolegu Hamiltona.

„Během kvalifikace jsme doufali v lepší časy, v zítřejším závodě bychom ale měli být v lepší pozici, protože naše závodní rychlost vypadá dobře,“ věří Russell.

„Startovní pozice se zdá být spravedlivá, když se podíváte na výkonnost našeho současného vozu na okruhu jako je Abú Dhabí, po výsledku v Brazílii jsme ale zřejmě doufali v trochu více.

„Rádi bychom byli blíže čelu, pro závod bychom ale měli být v lepší pozici. Zítřek bude zajímavý, protože je na výběr spousta různých strategií. Očekávám, že Red Bull bude nedosažitelný, doufám ale, že budeme bojovat s Ferrari. Uvidíme, co zítřek přinese. Budeme tvrdě bojovat až do cíle.“

Doporučujeme

Články odjinud