Hamilton přiznává, že tak povedený začátek u Mercedesu vůbec nečekal

Hamilton přiznává, že tak povedený začátek u Mercedesu vůbec nečekal

Osmadvacetiletý závodník drží v průběžném pořadí mistrovství světa slibnou čtvrtou pozici a na kontě už má i své první pódium, byť zahalené kontroverzí.

Lewis Hamilton si své dosavadní angažmá u Mercedesu nemůže vynachválit. Cítí se mnohem pohodlněji než u McLarenu, což platí i pro komfort v kokpitu. Na slibné výsledky z prvních dvou závodů chce navázat i v Šanghaji, přestože Mercedes přiznává, že opakování loňské výhry je velmi nepravděpodobné.

"Sedadlo je ve voze hodně naklopené. Když v něm sedíte a jste zaparkovaní v garáži, velice snadno usnete. Sám si často a rád mezi Q1, Q2 a Q3 dáchnu. Je to neuvěřitelně pohodlné. 

Už se ale těším, až pojedeme do Číny a bude se zase závodit. Mám pocit, jako by od Malajsie uteklo až nechutně mnoho času! Mé první dva závody u nového týmu pro mě představují skvělou zkušenost. Všichni členové této stáje se zasloužili o to, že se cítím velmi vítán. Měli jsme lepší start, než jsme předpokládali. Páté a třetí místo, to je hodně pozitivní výsledek. 

Jsem ale přesvědčen, že máme na víc, a tak je nutné se naplno věnovat vývoji našeho auta. Před odletem do Číny se podívám do továrny a rád se seznámím s výsledkem prací posledních týdnů a pokusím se zjistit, co vše nového přivezeme do Číny.

Na Velkou cenu Číny má náš tým ty nejlepší vzpomínky, vždyť tu loni Nico získal své první vítězství. Je to počin, na který je celá stáj nesmírně hrdá. Doufáme, že tyto úspěchy budeme v budoucnu opakovat," řekl Hamilton.

Slova chvály si Hamilton v posledních dnech mohl vyslechnout ze strany legendárního Jackieho Stewarta. Ten byl ze začátku z Hamiltonova přestupu trochu nejistý, nicméně nyní věří, že spojení mistra světa z roku 2008 a Stříbrných šípů může být kombinací schopnou vyhrávat závody a možná i tituly.

"Ano, mohou vítězit. Lewis dokáže z jakéhokoliv stroje, do kterého se posadí, vymačkat vše do poslední kapky. Mercedes existuje pro to, aby vítězil. Mohou bojovat o titul, tedy v případě, že udrží krok s Red Bullem a Ferrari. 

Není pochyb o tom, že Lewis u Mercedesu tahá za delší konec provazu. Má na svém kontě více úspěchů a stal se i mistrem světa. Také do této sezony vstoupil v dobré formě. Nico loni dokázal vyhrát závod, ale na tento úspěch musí teprve navázat. Mercedes do týmu přivedl velmi drahého jezdce a bude mu záležet na tom, aby se mu dařilo," prozradil Stewart v rozhovoru pro BBC. 

Doporučujeme

Články odjinud