Hamilton přiznal vinu za kolizi s Kobajašim

Hamilton přiznal vinu za kolizi s Kobajašim

Lewis Hamilton s odstupem času a se znalostí všech okolností uznal, že incident s Kamujem Kobajašim v Grand Prix Belgie způsobil vlastní chybou.

Hamilton ve 12. kole závodu ve Spa bojoval s Kobajašim a v Les Combes došlo mezi oběma vozy ke kontaktu. Hamilton skončil po tvrdém nárazu do bariér v únikové zóně.

"Po zhlédnutí záznamu si uvědomuji, že to dnes byla stoprocentně moje chyba," uvedl pilot McLarenu. "Nenechal jsem Kobajašimu dost místa, myslel jsem si, že už jsem před ním. Omlouvám se Kamujovi a svému týmu. Tým si ode mě zaslouží něco lepšího."

Ještě než se Hamilton omluvil, byl na tento incident dotázán Kobajaši. Japonec řekl, že nemohl nic dělat. "Na konci té rovinky jsem byl vlevo a on uprostřed trati," popisoval. "Pak se vrátil a dostali jsme se do kontaktu."

"Když se podíváte na záznam, držel jsem se bílé čáry. Stopu jsem ani trochu nezměnil. Nevím, co jsem měl dělat. Možná jsem měl kvůli němu vyjet do štěrku. On měl jen zůstat uprostřed trati a nevracet se."

Stewardi po závodě dospěli k závěru, že nikoho za tuto nehodu trestat nebudou. Kobajaši s nimi souhlasí. "Řekněme, že to byl závodní incident," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud