Hamilton: Příští rok vítězit nebudu, s tím počítám

Hamilton: Příští rok vítězit nebudu, s tím počítám

Lewis Hamilton přiznává, že přestupem k Mercedesu si nezajistí boj o šampionát v příští sezoně. Právě naopak. Je mu jasné, že bude rád, když bude jeho nová stáj alespoň občas bojovat o vítězství.

Mistr světa z roku 2008 by samozřejmě velmi rád vyhrál další šampionát, nicméně vůbec nepočítá s tím, že by svého snu mohl dosáhnout v příští sezoně. Přestoupil k Mercedesu, aby týmu pomohl dostat se do vrcholné formy a následně s ním mohl bojovat o tituly (píšeme zde). To samozřejmě nějakou dobu potrvá.

"Neočekávám to," odpověděl Hamilton na otázku The Mail on Sunday, jestli se domnívá, že příští rok bude vyhrávat závody. "Je to dlouhá doba. Jsou to léta 2014 a 2015, kdy očekávám, že budeme nejúspěšnější.  Nevstupuju do příštího roku s tím, že to bude rok na nic. Jsem si však vědom toho, že nemáme nejlepší auto a že k jeho vylepšení bude potřeba hodně práce," vysvětluje Brit. Pokud by se Hamiltonovi opravdu nepodařilo vyhrát ani jeden závod, byla by to první sezona od jeho nástupu do formule 1, kdy by se mu ani jednou nepoštěstilo postavit se na nejvyšší stupínek podia.

Doporučujeme

Články odjinud