Hamilton: Příští rok bude klíčové zvládání nespolehlivosti motorů

Hamilton: Příští rok bude klíčové zvládání nespolehlivosti motorů

Lewis Hamilton se zařadil mezi ty, kdo předpovídají, že poruchy nových šestiválcových motorů budou mít v příští sezóně významný vliv na výsledky.

Premiéra nových motorů se blíží a Hamilton se domnívá, že se s nimi výrobci nedokáží zpočátku ani přiblížit spolehlivosti, kterou vykazovaly osmiválce.

"To, co dělají naši lidé, mi dodává na důvěře," řekl pro Sky Sports. "Nikdy nevíte, co se bude dít. Motory budou těžké pro všechny. Příští rok bude hodně poruch a jejich zvládání bude klíčové. Ale já si myslím, že my na to máme ten nejlepší tým lidí."

Poruchy na okruzích budou zdrojem velkých frustrací nejen pro techniky, ale také pro jezdce. Hamilton si myslí, že na ně bude relativně dobře připravený, s nezdary se dokáže vyrovnávat mnohem lépe než dřív.

"Za poslední roky jsem hodně vyspěl, hlavně letos," vysvětloval. "Dřív by mi trvalo dny, než bych se dal dohromady z takového závodu (nevydařená GP Abú Zabí), ale překonal jsem to hned a šel dál."

"Takže i když to ve chvíli, kdy stojím před kamerami, vypadá, že jsem na sebe opravdu tvrdý, ve skutečnosti to tak je a dny poté na to myslím, ale překonal jsem to a chci jít do dalšího závodu. Jak bych mohl postupovat jinak? Co můžu udělat jinak s vozem?"

Se svými výkony za letošní sezónu ale zůstává trochu nespokojený. "Ano," odpověděl na otázku, zda první rok u Mercedesu naplnil jeho očekávání. "Ale jestli jsem je naplnil já, je otázka."

Doporučujeme

Články odjinud