Hamilton: Při rozhodování o nové smlouvě nebudu brát v úvahu jen letošní rok

Hamilton: Při rozhodování o nové smlouvě nebudu brát v úvahu jen letošní rok

Lewis Hamilton potvrdil, že se nenechá ovlivnit současnou formou McLarenu, když bude rozhodovat o své budoucnosti v F1 od příštího roku.

McLaren vstupoval do letošní sezóny jako jeden z favoritů, ale v posledních závodech na své soupeře ztrácel. Hamilton chce samozřejmě bojovat o tituly, ale důležitý je pro něj potenciál týmu.

"Abych byl upřímný, svá rozhodnutí musíte založit na mnohem delším období. Pouhá polovina roku nemůže rozhodnout o šestiletém partnerství, vlastně třináctiletém," řekl ruské agentuře R-Sport. "Jsem s nimi (McLarenem) od svých 13 let, takže celkem 14 let. Jde tedy o mnohem víc, než tyto malé detaily, jde o mnohem větší obrázek."

A podle čeho tedy bude Hamilton volit svého budoucího zaměstnavatele? "V úvahu je třeba vzít mnoho věcí. Tito lidé mě podporují, dostali mě do formule 1. Ale víte, já chci vyhrávat. Už nejsem tak mladý, takže chci v každém případě udělat správné rozhodnutí, abych mohl maximalizovat svoji kariéru. Chci si zajistit, že budu vyhrávat. Pro to žiju, kvůli tomu každý den trénuji a pracuji."

Ačkoliv dříve řekl, že by s uzavřením nové smlouvy mohl vyčkat až do konce roku, teď považuje za reálný termín srpnovou letní přestávku. Do té mu zbývají už jen dva závody, první tento víkend v Německu.

"Celý rok jsem připravený vyhrávat. Měli jsme vyhrát mnohem víc závodů, ale ještě jich hodně zbývá. Stále máme hodně příležitostí získat další vítězství a já si myslím, že je získat můžeme," odhadl.

"Doteď jsme nevyvíjeli tak rychle jako ostatní. Ostatní nasadili víc úprav, ale my v příštím závodě budeme mít velké úpravy, takže doufejme, že to bude stačit a že nás to dostane do boje."

Doporučujeme

Články odjinud