Hamilton: Přestanu si to komplikovat a budu jezdit hlavou jako Button

Lewis Hamilton přiznal, že agresivní závodnický styl je možná efektní, ale nemusí být vždy efektivní. Ukázal mu to týmový kolega Jenson Button, který si s rozvahou dojel pro dvě vítězství.

"Šel jsem tou těžkou cestou a Jenson tou snadnou," uvedl Hamilton. "Takhle tvrdě závodit a nezískat žádné vítězství, to se těžko akceptuje, zatímco Jenson má výhry dvě, což je fantastické. Měl jsem skvělé závody, ale on udělal všechna správná rozhodnutí a šel tou snadnou cestou."

Hamilton chce proto za volantem krotit emoce a chladně uvažovat, aby svého týmového kolegu napodobil. "Podal jsem tři brilantní jezdecké výkony, ale nemám ani jedno vítězství," řekl. "Doufejme, že to brzy půjde snadněji. Ale za Jensona jsem opravdu rád. Odvedl lepší práci a jsem si jistý, že až se situace otočí, protože ona se otočí, budu na tom stejně."

Tabulku poháru jezdců vede po čtyřech Grand Prix právě Button, Hamilton na něj ztrácí 11 bodů. "Oba máme velkou šanci vyhrát titul. Dobré mezi Jensonem a mnou je, že se chceme vzájemně porazit, ale Jenson je velmi chytrý a není příliš agresivní. Ani jeden z nás nechce bourat a zničit naše šance na vítězství," dodal Hamilton.

Doporučujeme

Články odjinud