Hamilton: Porušil jsem pravidla a dostal trest. To není neférové

Lewis Hamilton odmítá tvrzení Ferrari o zmanipulovaném závodě ve Valencii. Odpykal si svůj trest podle pravidel, a proto podle něj nemá smysl hovořit o nespravedlivém výsledku.

Hamilton předjel na trati safety car, za což byl penalizován průjezdem boxovou uličkou. Díky svému náskoku se však udržel na druhém místě. Naopak jezdci Ferrari zůstali za safety carem, v důsledku čehož se propadli pořadím dolů.

"No, celé je to o tom, že děláte svoji práci," řekl Hamilton o svém trestu. "Bylo mi řečeno, že musím zajet do boxů, tak jsem si vytvořil náskok, maximálně se snažil, zajel pár nejrychlejší kol. Podařilo se mi zvýšit náskok na jezdce za sebou a odbyl jsem si penalizaci."

"Trest průjezdu boxovou uličkou zabere hodně času, pit lane jedete 60 km/h, přesto jsem vyjel zpět před ostatními. Takže si nemyslím, že to bylo nefér. Takové jsou závody a taková jsou pravidla."

Za zmanipulovaný označil závod Fernando Alonso, ale Hamilton se domnívá, že se jeho soupeř z Ferrari takto vyjádřil pod tíhou emocí.

Na otázku, zda mu také nepomohla skutečnost, že trest přišel se značným zpožděním, Hamilton odpověděl: "Nevím, opravdu. Na závod jsem se nedíval, ale co se mě týče, byl jsem před safety carem, alespoň tak jsem to viděl. Myslel jsem si, že jsem za první čárou safety caru a nakonec ten závod dopadl takhle."

Svojí rychlostí ve Valencii byl Hamilton překvapený. McLaren podle něj vzhledem k upraveným vozům ostatních týmů neočekával, že obsadí dvě místa na stupních vítězů.

Doporučujeme

Články odjinud