Hamilton poprvé o tomto víkendu porazil týmového kolegu Bottase | Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Hamilton poprvé o tomto víkendu porazil týmového kolegu Bottase

Lewis Hamilton ve všech třech trénincích na Velkou cenu Francie formule 1 zaostal za svým týmovým kolegou z Mercedesu. Valtteriho Bottase poprvé porazil až v kvalifikaci, kde obsadil druhou příčku za Maxem Verstappenem.

Mercedes podle plánu před víkendem Hamiltonovi a Bottasovi vyměnil šasi vozu a sedminásobný mistr světa je rád, že poražením Bottase ukázal, že výměna šasi nic neznamená.

„V průběhu víkendu jsem byl ve voze celkově nespokojený. Přišli jste s nějakými mýty, jsem proto rád, že jsem je mohl vyvrátit. Všechny vozy jsou úplně stejné,“ řekl Hamilton v rozhovoru po kvalifikaci.

„Gratuluji Maxovi, odvedl dnes skvělou práci. Byl neuvěřitelně rychlí. Mají tento víkend nový motor, co vím, tak to není žádná nová specifikace, ale na rovinkách jsou rychlí.“

Po pátku si sice Hamilton nebyl jistý výkonností Mercedesu v dlouhých jízdách, nyní má v tomto ohledu větší sebevědomí.

„V tréninku jsme se opravdu trápili a myslím, že (Red Bull) byl v dlouhých jízdách o desetinu až dvě rychlejší. Moje auto je na tom teď ale jinak, takže budu stále doufat a dělat vše, co mohu. Jsme druzí, alespoň do první zatáčky máme šanci zaútočit a možná budou zítra i zajímavé strategie,“ dodal Hamilton.

Bottas třetí

Za sebou bude mít Hamilton na startovním roštu týmového kolegu Bottase, který posledním pokusem překonal druhého jezdce Red Bullu Sergia Péreze.

„Je to pro nás dobrý víkend. Samozřejmě mnohem lepší než před pár týdny. Doufal jsem, že dnes budu bojovat o pole position,“ řekl Bottas.

„Poslední jízda v Q3 se zdála být dobrá, myslím, že o moc lepší čas jsem nemohl zajet. Red Bull tu má podle mě výhodu na rovinkách, což dělá ten rozdíl. Zítra rozhodně budeme bojovat o vítězství, jsme mezi oběma red bully.“

Doporučujeme

Články odjinud