Hamilton: Podmínky na trati byly dneska obzvlášť náročné

Hamilton: Podmínky na trati byly dneska obzvlášť náročné

Lewis Hamilton vyhrál pole position v kvalifikaci na Velkou cenu Austrálie 2014. Jeho týmový kolega Nico Rosberg do závodu odstartuje ze třetího místa.

Mercedes vstupoval do prvního letošního závodního víkendu jako jeden z favoritů na vítězství v kvalifikaci i v závodě a oba piloti tuto roli Stříbrných šípů během kvalifikace potvrdili.

Lewis Hamilton v závěru Q3 překonal čas dosud nejrychlejšího Daniela Ricciarda z Red Bullu a do zítřejšího závodu bude startovat z pole position. Nico Rosberg se pak postaví do druhé řady společně s nováčkem Kevinem Magnussenem z McLarenu.

„Víkend zatím probíhá zajímavě, ale dneska nám situaci zkomplikovaly rozmary počasí,“ říká Hamilton. „Jsem spokojený s prací, kterou tým odvedl, ačkoliv dneska to bylo teprve poprvé, kdy jsem tenhle vůz řídil na mokré trati, a musím přiznat, že to nebylo zrovna jednoduché. Jsem si jistý, že mnozí další moje slova potvrdí.

Museli jsme se tedy potýkat s těžkým úkolem, ale nakonec jsme se s Nicem dostali do první trojky, což je skvělé. Také mě velmi těší, že Daniel Ricciardo skončil druhý ve své první kvalifikaci za volantem vozu Red Bullu.

Věděli jste, že...

Lewis Hamilton dnes získal 100. pole position pro motory Mercedesu a pro sebe pak 32. pole position ve formuli 1, čímž se v počtu vítězství v kvalifikaci dostal na úroveň mistra světa z roku 1992 Nigela Mansella?

Bylo hodně těžké správně se rozhodnout, jestli riskovat přechod na přechodné pneumatiky, nebo ne. My jsme se rozhodli neudělat to, ačkoliv Ricciardovi to šlo skvěle, když na nich nakonec vyjel. Soudě podle všeho, rozdíly mezi týmy byly velmi nepatrné,“ uvedl mistr světa z roku 2008.

Nico Rosberg je naopak z průběhu dnešní kvalifikace zklamaný: „Starovat ze třetího místa není ideální stav, ale pořád je to pro mě ok. Vím, že mám auto s dobrou závodní rychlostí, což mě dělá společně s dobrým startem celkem konkurenceschopného. Měl bych tedy mít slušnou šanci zajet nějaký dobrý výsledek. Bude to hodně zajímavý závod, protože spotřeba paliva i obutí budou na hraně.“

Doporučujeme

Články odjinud