Hamilton pochybuje o šancích Mercedesu na vítězství

Hamilton pochybuje o šancích Mercedesu na vítězství

Lewis Hamilton má pochybnosti, že Mercedes dokáže ve Velké ceně Číny vozů formule 1 bojovat s Ferrari, které si v dnešní kvalifikaci zajistilo první řadu na startu závodu.

Třetí Valtteri Bottas a čtvrtý Hamilton ztratili na nejrychlejšího Sebastiana Vettela z Ferrari 530, respektive 580 tisícin sekundy.

I přesto, že jezdci Mercedesu odstartují z druhé řady, si Hamilton není jistý, že budou moci vzhledem k rychlosti Ferrari bojovat o vítězství.

„Je jednou ze tří nejjednodušších (tratí) na předjíždění. Myslím, že delta je kolem sekundy, ale Ferrari jsou na rovinkách až příliš rychlá,“ přiznal pro Sky Sports Hamilton.

„Bude to zajímavé. Zítra bude mnohem tepleji, takže bude výzva se s nimi udržet. Nevím, zda můžeme bojovat, dnes jsme půl sekundy za nimi. Nedokážu vám říct, zda budeme bojovat.

V posledním závodě jsme byli rychlejší, ale oni se dokázali udržet, a to samé zřejmě udělají také zítra.“

Bottas znovu rychlejší

Ve druhé kvalifikaci v řadě byl Valtteri Bottas rychlejším z dvojice jezdců Mercedesu, když také do závodu v Číně odstartuje před Hamiltonem ze třetí pozice.

„Byli jsme překvapeni tou ztrátou,“ řekl Bottas. „Mysleli jsme si, že bychom dnes mohli bojovat o pole position, ale na to jsme neměli. V tom kole nebylo nic, čím bychom mohli tolik získat,“ řekl Bottas.

„Myslím, že mají skutečně silné auto, jak můžeme vidět v táhlých zatáčkách. V první a druhé zatáčce na nás hodně získají, na rovinkách není žádný rychlostní rozdíl a s tím, co získávají v zatáčkách, máme rozhodně co dělat.

V závodě (v Bahrajnu) jsme viděli, že jsme na tom celkově trochu lépe s tvrdší směsí pneumatik. Stále tvrdě pracujeme na tom, abychom byli lepší na měkčích směsích pneumatik, Ferrari v tomto odvedlo lepší práci.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud