Hamilton po roce na místě činu: Mimo okruh raději nebudu řídit

Hamilton po roce na místě činu: Mimo okruh raději nebudu řídit

V předchozích dvou letech měl Lewis Hamilton v Austrálii nepříjemné oplétačky, proto se letos bude snažit být nenápadný.

Loni byl Hamilton zadržen melbournskou policií, když v silničním provozu schválně protočil kola smykem v mercedesu, který využíval pro cesty z hotelu na okruh a zpět. Za "úmyslnou ztrátu kontroly nad vozem" dostal nakonec jen pokutu 500 australských dolarů, zákazu řízení se díky čistému rejstříku vyhnul.

"Letos by to pro vás mělo být trochu méně záživné," řekl Hamilton novinářům. "Mimo trať nebudu řídit, budu se držet v hotelu." Na přímou otázku Reuters, zda v silničním provozu skutečně po celou dobu neusedne za volant, pak odpověděl: "Pravděpodobně. Asi se tomu vyhnu. Mohli by se mě vyhmátnout, jen protože jsem to já. Obvykle vždy řídím cestou na a z okruhu, ale v závodní den to asi neudělám."

Loňské problémy s policií ale nebyly jediné nepříjemnosti, které Hamiltona v Austrálii potkaly. V roce 2009 byl Mezinárodní automobilovou federací usvědčen ze lhaní stewardům, protože tvrdil, že v závodě nenechal Jarna Trulliho úmyslně předjet pod safety carem. McLaren byl za to tehdy vyloučen z GP Austrálie a podmíněně z dalších tří závodů.

"Nepřijel jsem se smíšenými pocity. Nevracím se s výčitky. Nabyl jsem tu pár zajímavých zkušeností, které mi snad pomůžou vyhnout se v budoucnu dalším incidentům," uvedl. "Vracím se s plánem neocitnout se v kanceláři stewardů a nesetkat se s policií."

"Ale jsem opravdu pozitivně naladěn. Velmi rád sem jezdím, je to skvělý výlet. Je to skvělé místo a když je dobré počasí, okruh je také fantastický. Obvykle tu mívám dobré závody. V roce 2008 jsem vyhrál, v roce 2007 to byl můj první závod a byl úžasný. A v roce 2009 to byl i tak dobrý závod. Probojoval jsem se ze zadních pozic s vozem, který nebyl moc dobrý. Loni jsem hodně předjížděl, ale výsledek jsem neměl takový, jaký měl být."

Doporučujeme

Články odjinud