Hamilton oponuje Vettelovi, Ferrari je velmi rychlé

Hamilton oponuje Vettelovi, Ferrari je velmi rychlé

Mercedes sice žádné problémy nepotkaly, oba jeho jezdci však mají za to, že aby mohli porazit Ferrari, musí se zrychlit.

Valtteri Bottas (2./3.)

Rychlejší časy dnes z jezdecké dvojice Mercedesu zajížděl Valtteri Bottas. Finský závodník má za to, že stříbrné vozy musí zrychlit v jízdě na jedno kolo, a to nejlépe tak, aby tím neutrpěla závodní rychlost.

„V dlouhých i kratších vyjížďkách jsme poznávali pneumatiky. Vypadá to, že při jízdě na jedno kolo máme na ultra měkké směsi co dohánět. Na to se musíme soustředit. Nesmíme ale ani zapomínat na důležitost závodu. Víkend pro nás nicméně začal dobře. Ve voze se cítím dobře, je správně vyvážený. Start je to povedený, ale jak jsem řekl, musíme se zrychlit v časech na jedno kolo,“ varoval Bottas.

Lewis Hamilton (3./4.)

Mercedes je v Soči jednoznačně nejúspěšnějším týmem. Volné tréninky tomu však nenasvědčovaly. Sebastian Vettel z Ferrari má za to, že Mercedes svou sílu ukáže až v kvalifikaci. Lewis Hamilton jeho slova tak docela nepotvrzuje a přiznává, že se trochu trápil.

„Byl to pro nás vcelku složitý den. Splnili jsme vše, co jsme si dnes naplánovali, ale zdá se, že Ferrari je v závodním režimu velmi, velmi rychlé. Musíme zjistit, jak se zlepšit. Stále se ale hraje o všechno, nic není ztraceno. Pneumatiky tu rychle stárnou, je snadné na nich zůstat příliš dlouho a přijít tím o dost času. Ale když jsou ve správné fázi životnosti, vypadají slušně,“ prozradil Hamilton.

Foto: Getty Images / Clive Mason 

Doporučujeme

Články odjinud