Hamilton: Omezení rádiové komunikace mi snad pomůže

Hamilton: Omezení rádiové komunikace mi snad pomůže

Hamilton několikrát prohlásil, že je obtížné bojovat s Rosbergem, protože oba jezdci sdílejí data, takže jakákoliv výhoda nezůstane tím druhým dlouho bez povšimnutí. Hamilton doufá, že mu omezení rádiové komunikace od GP Singapuru pomůže.

„Doufám, že ano, říká Hamilton pro Sky Sports. Vzpomínám si na dobu, kdy jsme jezdili na motokárách. Super věcí v motokárách je, že nemáte žádná data, nebo alespoň my je neměli. Takže nikdo nemohl vědět, kde jsem rychlý. Možná je právě tohle krok tímto směrem, protože nyní máme tolik dat, že vidíte všechno, vše co dělám, jakýkoliv můj trik.“

Podle Hamiltona se jezdec snaží s ohledem na pneumatiky udržet určitou rovnováhu v oblasti rychlosti v každé zatáčce, ale ne vždy se mu to povede a pomoci musí inženýr. To teď nebude možné, podle Hamiltona je to trochu návrat do časů motokár a způsobů staré školy.

Rosberg trénoval nové podmínky v simulátoru a myslí si, že změna bude dobrá. Dokonce si myslí, že to může vést k většímu počtu soubojů mezi ním a Hamiltonem.

„Byl tam jeden závod, kdy jsem byl za Lewisem a snažil se ho předjet. Jeho technický tým odvedl skvělou práci, protože když jsem zvýšil svůj výkon, řekli mu, aby udělal totéž. Takže jsme měli oba dočasně zvýšený výkon a nemohl jsem nikdy získat výhodu.“

Doporučujeme

Články odjinud