Hamilton odvedl skvělou práci a titul si zaslouží, uznal Vettel

Hamilton odvedl skvělou práci a titul si zaslouží, uznal Vettel

Sebastian Vettel z Ferrari uznal svou porážku v boji o letošní titul mistra světa a řekl, že Lewis Hamilton odvedl skvělou práci a titul si plně zaslouží.

Vettel až do Velké ceny Itálie vedl průběžné pořadí formule 1, když do té doby vyhrál čtyři závody. Vettelova kolize v Singapuru a technické problémy v Japonsku však výrazně pomohly Hamiltonovi k překonání svého soupeře v průběžném pořadí a vybudování náskoku 66 bodů, který si Hamilton přivezl do Mexika.

Pro udržení svých šanci na titul musel Vettel v Mexiku dojet nejhůře druhý. Pro oba to však byl náročný závod. V prvním kole došlo mezi nimi ke kontaktu, po kterém se propadli až na konec startovního pole.

Vettel se po stíhací jízdě dokázal probojovat pouze na čtvrté místo, zatímco Hamilton dojel devátý. I to mu však stačilo k zisku letošního titulu.

„Není tak důležité, co jsme dnes udělali, důležitější je, čeho dosáhl Lewis,“ řekl Vettel.

„Po celý rok odváděl skvělou práci a vyhrát titul si zasloužil, gratuluji mu. Není to o nikom jiném, je to o něm. Je to jeho den. Závodění proti němu mám rád, rád bych si ho letos užil více, celkově ale byli zkrátka lepší.“

Räikkönen opět na stupních vítězů

Šestého umístění na stupních vítězů v letošní sezóně v Mexiku dosáhl druhý pilot Ferrari Kimi Räikkönen, který obsadil třetí místo. Třetí byl letos již v Rusku, Velké Británii a v minulém závodě v USA. V Monaku a Maďarsku pak obsadil druhé místo.

„Samotný start nebyl úplně špatný. Byl jsem vedle Bottase, ale všichni za mnou se dokázali vyvézt a předjeli mě,“ vysvětlil Räikkönen.

„Většinu závodu jsem strávil o samotě. Na začátku jsem byl zaseknutý za force indií a nemohl jsem ji předjet. Jakmile zastavil, tak jsem měl slušnou rychlost, ale byl jsem daleko za ostatními a nebyl to nejhezčí pocit. Nevím, byl jsem sám a v té chvíli s tím nešlo nic dělat, kluci přede mnou byli daleko a za mnou nebyl nikdo.“

Foto: Getty Images / Clive Rose 

Doporučujeme

Články odjinud