Hamilton: Očekával jsem silného Rosberga, protože je v týmu jako doma

Hamilton: Očekával jsem silného Rosberga, protože je v týmu jako doma

V dobrých výkonech Nica Rosberga vidí Lewis Hamilton perfektní souhru s týmem a vozem. Od začátku mu bylo jasné, že bude čelit těžkému soupeři.

Hamilton má sice v šampionátu víc bodů než Rosberg, ale rychlostně jsou si vyrovnanými soupeři, v posledních kvalifikacích měl dokonce německý závodník navrch.

"Očekával jsem, že bude konkurenceschopný," řekl Hamilton o týmovém kolegovi. "Očekával jsem, že bude dokonce ještě silnější než dřív, prostě protože je u týmu roky. Je to jeho domov."

"Když jste na mítincích s inženýry, vidíte, že je stoprocentně v pohodě s autem, protože ho řídí roky. Očekával jsem, že bude tak konkurenceschopný, jak je, hlavně díky zkušenostem z několika let závodění s ním (v nižších sériích)."

Po Monaku Hamilton přiznal, že on sám si s vozem stále nerozumí tak, jak by potřeboval. Největší potíže mu dělají brzdy. A ty jsou velmi důležité na okruhu Gillesa Villeneuva. Klíčové tam však podle něj letos budou pneumatiky.

"Je to okruh, který byl pro mě vždy dobrý," připomněl. "V Montrealu je to vždy skvělý víkend se zábavnou atmosférou ve městě a na trati. Po Nicově vítězství v Monaku vládnou v týmu dobré pocity a dál tvrdě pracujeme na tom, abychom si zajistili potenciál na další vítězství v této sezóně," dodal britský pilot.

Doporučujeme

Články odjinud