Hamilton nemyslí, že by si měl s Robergem promluvit

Hamilton nemyslí, že by si měl s Robergem promluvit

Brit na své kolizi v první zatáčce VC USA nic špatného nevidí.

Lewis Hamilton se domnívá, že není nutné, aby si promluvil s týmovým kolegou Nikem Rosbergem o vzájemném kontaktu po startu Velké ceny USA v Austinu.

Brit byl v první zatáčce amerického závodu široký, kolidoval s Rosbergem a vytlačil jej mimo trať. Zatímco sám převzal vedení v závodě, Němec se propadl na čtvrté místo.

Incident nakonec na vývoj závodu příliš velký vliv neměl, jelikož Rosberg se postupně probil do vedení. To však zahodil po vlastní chybě krátce před cílem, čímž Hamiltonovi daroval vítězství. Brit pak v cíli již mohl slavit zisk třetího mistrovského titulu.

„Nemluvili jsme spolu a já si ani nemyslím, že bychom měli,“ řekl Hamilton. „Já takové věci neberu příliš vážně, takže s tím vlastně žádný problém nemám. Pokud to Toto (Wolff) cítí jinak, asi by si měl sednout s Nikem, aby zjistil, jak to má v hlavě srovnané on, protože rozhodně nechceme v týmu žádné pnutí.

Obecně se často scházíme, abychom měli stále ve všem jasno. Já k tomu nemám co říct, jsem si ale jistý, že si spolu sedneme a uvidíme, jak se Nico cítí, jaké má emoce, pokusíme se je uvolnit a posuneme se dál.“

Hamilton byl rovněž na tiskové konferenci v Mexiku dotázán, zda mu tým nepověděl, aby Rosbergovi ve zbytku sezóny pomohl vybojovat druhé místo v bitvě se Sebastianem Vettelem.

„Tým mě nepožádal, abych mu v Mexiku pomohl a já jsem tady, abych závod vyhrál,“ řekl. „Tým už Pohár konstruktérů vyhrál, takže si nemyslím, že by to týmu nějak zásadně pomohl, kdybych ho začal podporovat, ale uvidíme, co mi Toto řekne.“

Trojnásobný mistr světa má ve zbytku sezóny ještě šanci vyrovnat rekord Vettela a Michaela Schumachera, kterým se během jedné sezóny podařilo vyhrát 13 velkých cen. Musí však zvítězit ve všech zbývajících závodech.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud