Hamilton: Neměl jsem vůbec šanci!

Hamilton: Neměl jsem vůbec šanci!

Lewis Hamilton přišel během Velké ceny Belgie 2013 o dvě místa, na stupně vítězů nakonec ale přeci jen vystoupil. Jeho týmový kolega Nico Rosberg skončil čtvrtý.

Po ne zcela úspěšných pátečních volných trénincích dokázal Lewis Hamilton v sobotní kvalifikaci využít nestabilní podmínek na trati a v jejím samotném závěru pro sebe pak vybojoval pole position. První místo si bezprostředně po startu Velké ceny Belgie 2013 ubránil, nicméně o několik okamžiků později už nemohl se svým mercedesem konkurovat red bullu Sebastiana Vettela a propadl se na druhé místo. V další fázi závodu mistr světa z roku 2008 podlehl i svému bývalému týmovému parťákovi z McLarenu Fernandu Alonsovi a závod nakonec dojel na místě třetím.

"Každý rok přijíždíme sem a na Monzu s novým balíkem úprav, ovšem jenom někdy se nám podaří trefit hřebík na hlavičku," vysvětloval po skončení závodu Hamilton. "Myslím, že jsme odvedli slušnou práci, ale tihle kluci (Vettel a Alonso, pozn. redakce) jednoduše odvedli svoji práci lépe," dodal. "Z první zatáčky jsem vyjel celkem dobře, Vettel byl ale při průjezdu Eau Rouge extrémně rychlý. Vyjel jsem odsud a nemohl jsem už dělat víc než pozorovat, jak kolem mě prosvištěl. Pak už bylo těžké s ním držet krok, navíc kolem mě proletěl i Fernando," posteskl si.

Nadcházející závod Hamilton moc růžově nevidí, ovšem Singapur by prý mohl Mercedesu vyhovovat o něco víc. "Myslím, že tam budeme mít o dost víc šancí," svěřil se Hamilton, kterého dnešní výsledek vynesl na třetí místo v šampionátu. Silný výsledek obou pilotů pak navíc pomohl Mercedesu k upevnění druhého místa v šampionátu týmů.

Výsledek závodu na okruhu Spa-Francorchamps zvedl náladu i Nicu Rosbergovi. "Čtvrté místo je pro mě dneska hodně slušným výsledkem," uvedl ve svém tiskovém prohlášení. "Celý víkend se pro mě neodehrával úplně perfektně, navíc vždycky, když vám kvalifikace nevyjde úplně podle plánů, jste pak v závodě trošku znevýhodněni," dodal německý jezdec, kterého dnes zaskočila především rychlost Fernanda Alonsa. "Očekávali jsme, že budeme o něco pomalejší než Red Bull, netušili jsme ale, že bude rychlejší než my i Ferrari. To nás lehce zaskočilo."

Šéf týmu Ross Brawn pak ještě nezapomněl složit poklonu celému týmu – oběma pilotům za bezchybnou jízdu, mechanikům za precizně provedené pitstopy. "Za posledních dvanáct měsíců jsme udělali obrovský krok, protože teď považujeme za průměr výsledek, který jsme vloni oslavovali jako náš vrchol sezony," řekl Brawn.

Doporučujeme

Články odjinud