Hamilton: Nejlepší jezdci jsou v nejlepších týmech, sezóna bude napínavá

Mistr světa z roku 2008 Lewis Hamilton se domnívá, že díky jezdeckým sestavám top týmů čeká diváky jedna z nejnapínavějších sezón v historii formule 1. Přispěje k tomu návrat Michaela Schumachera.

"Opravdu si myslím, že by sezóna 2010 mohla být ve formuli 1 ta úplně nejlepší," řekl Hamilton. "Máme Michaela, Fernanda Alonsa, bohužel nemáme Kimiho, ale máme Jensona, mě, Felipeho Massu. Všichni nejlepší jezdci jsou v dobrých týmech."

"Letos bude těžké odhadnout, kdo bude vpředu, nedozvíte se to před prvním závodem. Ale mít zpět Michaela, sedminásobného mistra světa, je pro všechny jezdce vzrušující. Je to čest ho mít mezi sebou, protože to, co dokázal, je neuvěřitelné. Jsme poctěni. Jsme hrdí na to, že budeme na stejné trati jako on, ale samozřejmě ho chceme všichni porazit."

První, koho bude muset Hamilton porazit, pokud bude chtít získat další titul, je týmový kolega Jenson Button. Ten se s McLarenem teprve seznamuje.

"Tým pracuje velmi tvrdě, aby ho dostal co nejrychleji do tempa. Ale nakonec je to mistr světa, víte! Já mistr světa nejsem, jsem jen... Jsem jezdec číslo 2," vtipkoval Hamilton.

Tím úplně prvním předpokladem pro úspěch je však samotný vůz, letošní verze nese logické označení MP4-25.

"Auto sleduju od chvíle, kdy začal jeho vývoj někdy září, a hodně jsem přispěl," uvedl Hamilton. "Vypadá to, že každým rokem přispívám k vývoji vozu více. Loni jsem se ale na voze moc nepodílel. Bohudíky jsem na něm hodně pracoval v průběhu roku a on se zlepšoval."

"Ale s tímhle (MP4-25) jsem strávil v továrně hodně času, snažil jsem se podílet co nejvíce."

Doporučujeme

Články odjinud