Hamilton nehodlá potlačovat myšlenky na titul

Hamilton nehodlá potlačovat myšlenky na titul

Hvězda McLarenu věří, že šampionát je otevřený a že stáj z Wokingu je v honu na Alonsa ve velmi dobré pozici.

Lewis Hamilton je v současnosti údajně krátce před podpisem nové smlouvy se svým stávajícím zaměstnavatelem a věří, že společně ještě v letošním roce dosáhnou velkých věcí. Velkou motivační injekcí bylo jistě vítězství ve Velké ceně Maďarska, jež byla posledním závodem před dlouhou letní přestávkou.

"Triumf v Maďarsku byl skvělým vstupem do letní pauzy. Celý tým mohl jet na dovolené pozitivně naladěn. Také mi to dalo naději a víru, že v posledních devíti závodech můžeme klidně bojovat o oba tituly. 

Vzhledem k nepředvídatelnosti našeho sportu je těžké odhadnout, kdo vyhraje příští velkou cenu, nicméně myslím si, že následujících několik týdnů nám poskytne dobré indicie v hledání favoritů na mistrovský titul. Tato sezona bude mít nesmírně náročné, taktické a napínavé finále. Žádný tým nemá jasnou výhodu, ačkoliv se všichni snažíme Fernandův náskok stáhnout, co nám síly stačí. Pořád se hraje o všechno," prohlásil Hamilton.

Sedmadvacetiletý rodák ze Stevenage je v celkovém pořadí momentálně na čtvrtém místě, přičemž na kontě má 117 bodů. Na Alonsa mu tak chybí bodů 47.

Optimismus svého svěřence sdílí také šéf McLarenu Martin Whitmarsh, který je přesvědčen, že jeho tým udělal pro přípravy na Velkou cenu Belgie maximum:

"Po povinném uzavření továrny jsme měli dva celé týdny na přípravu. Jako obvykle jdeme do obou následujících po sobě jdoucích závodů s cílem snížit ztrátu v šampionátu jezdců i týmů. Lewisovo vítězství v Maďarsku dokládá, že jsme stále ve hře. Naším cílem zůstává vítězství v obou mistrovstvích."

Doporučujeme

Články odjinud