Hamilton nechce nic zakřiknout

Hamilton nechce nic zakřiknout

McLaren odjíždí z Německa rozpačitě. Lewis Hamilton si po startu z druhého místa vybojoval vítězství, Jenson Button musel po problémech s hydraulikou ze závodu odstoupit.

McLaren by si při pátečních volných trénincích ani v nejmenším nepomyslel, že v neděli jeden z jeho jezdců vyhraje závod. Karta se ale začala obracet už při včerejší kvalifikaci, kdy si Hamilton zajistil start z první řady. Závod pak po několika těsných soubojích s Markem Webberem a Fernandem Alonsem vyhrál a na konto si tak připsal již druhé vítězství v této sezoně. V šampionátu se posunul na třetí místo před Fernanda Alonsa, který na něj ztrácí pouhé čtyři body. Hamilton naopak na současného mistra světa Vettela ztrácí bodů osmdesát dva.

Šestadvacetiletý Angličan se domnívá, že k jeho dnešní výhře značně přispěl jeho agresivní styl jízdy: "Jet kolo za kolem s rozdílem v řádu desetin sekundy byla skoro dokonalost. Cítil jsem, že svým agresivním stylem jsem dělal všechny pohyby nejpřesněji právě tak, jak jsem je dělal.  Dokázat řídit kolo za kolem hlavou a dělat to všechno přesně tak, jak bych měl, bylo obrovsky uspokojující. Byl jsem v dobré pozici a dny, jako byl tento, se vyplácí mnohem víc, než si umíte představit. "

Hamilton si svého dnešního vítězství hodně cení: "Každé vítězství je speciální, ale s emocemi, snahou a vší energií, kterou tým do tohoto auta vložil, by tohle vítězství zkrátka nemohlo být lepší. Vyhrát dnešní závod je pro nás velmi pozitivní, ale máme před sebou ještě dlouhou cestu. Vše je o tom, abychom zůstali důslední. Kdybych něco říkal teď (o budoucnosti), mohla by to být katastrofa, neboť příští závod pro nás bude velmi náročný. Myslím, že jsme zpět v boji, a já doufám, že v tom budeme pokračovat a tento moment bude nadále trvat. "

Týmový kolega Button již podruhé v řadě závod bez vlastního přičinění nedokončil. Při minulé velké ceně ho předčasně vypustili z boxů a Brit musel kvůli neupevněnému kolu odstoupit, dnes pro něj závod skončil v pětatřicátém kole kvůli potížím s hydraulikou. Jezdec je samozřejmě velmi zklamaný a myslí si, že kdyby se mu tyto technické potíže vyhnuly, mohl skončit na čtvrtém místě. "Co se týče prvních tří, byl jsem bez šance, ale u těch dalších dvou to vypadalo opravdu dobře. Myslím, že bych na konci nebyl mezi těmi top třemi jezdci, ale čtvrté místo bylo stoprocentně dosažitelné," smutně komentuje jezdec.

Buttonovi se závod pokazil už při samotném úvodu, kdy špatně odstartoval a propadl se ze sedmého místa na desáté. "První kolo pro mě bylo otřesné. Vůbec nevím, kde jsem skončil, pak se mi nedařilo předjet Petrova. To jsem nakonec dokázal a mohl jsem překonat další dva jezdce. Moje závodní rychlost byla dobrá, srovnatelná s těmi přede mnou, Massou a Vettlem, takže všechno se zdálo být velmi vzrušující. Užil jsem si při tom dost zábavy, ale pak se stala ta věc s hydraulikou a já jsem musel auto odstavit v bezpečném místě,“ dodává Button.

Doporučujeme

Články odjinud