Hamilton: Musíme zapracovat na rychlosti na suchu

Hamilton: Musíme zapracovat na rychlosti na suchu

Předpověď počasí je ošemetná a v sobotu může v Brazílii klidně pršet. Staronový mistr světa má však za to, že by se Mercedes měl zaměřit na zlepšení na suché vozovce.

Lewis Hamilton (3./2.)

V prvním tréninku Hamilton zajel třetí nejrychlejší čas, ve druhém za týmovým kolegou Bottasem zaostal o tři tisíciny sekundy.

„Splnili jsme vše, co jsme si naplánovali. Vůz se choval lépe než v Mexiku. Pořád máme pár problémů, které se pokoušíme pochopit a vyřešit, ale rychlost se zdá být v pořádku.

Ve druhém tréninku se oteplilo, ale vliv to mělo spíše na delší jízdu. Pak začal foukat vítr a řízení bylo docela náročné.

Každopádně déšť miluju, ale musíme zajistit, že budeme rychlí i v suchu. Na čele je to dost těsné, ale máme potenciál k tomu, abychom z vozu vymáčkli něco navíc,“ věří Hamilton.

Valtteri Bottas (6./1.)

Finský pilot má za to, že těsné rozestupy v trénincích znamenají, že Mercedes nemá nic jistého. Vettel za duem Mercedesu zaostal ani ne o desetinu sekundy.

„Odpoledne jsme auto opravdu vylepšili a konečně jsem chytil rytmus. Rychlost byla dobrá, ale trať je krátká, a tak jsou rozestupy minimální. Pneumatiky se dnes příliš neopotřebovávaly, ale horko má teprve přijít.

První tři týmy jsou si výkonnostně velmi blízko, takže z dnešního výsledku nijak jásat nemůžeme. Je jasné, že všichni budou přes noc pracovat na zlepšení. Takže i my budeme muset pracovat naplno,“ tuší Bottas.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud