Hamilton: Musím se ještě hodně učit, a to je dobře

Hamilton: Musím se ještě hodně učit, a to je dobře

Lewis Hamilton připustil, že jako jezdec stále má rezervy, a to nejen z pohledu adaptace u svého týmu Mercedes. Vzorem pro něj zůstává Fernando Alonso.

Hamilton získal titul mistra světa už ve své druhé sezóně ve formuli 1 a je považován za jednoho z nejlepších jezdců startovního pole, přesto vidí nejednu oblast, ve které se může zlepšit, a to nejen v souvislosti se svojí prací.

"Prostě si myslím, že se můžu ještě hodně naučit," řekl v rozhovoru pro televizi Al Jazeera. "A jsem rád, že se můžu ještě hodně naučit. Můžu lépe komunikovat s lidmi, můžu lépe zvládat vztahy, můžu se chovat lépe."

"Můžu dělat lepší rozhodnutí. Můžu se naučit věci v závodění, jak být komplexnějším jezdcem. Výzvou pro jezdce vždy je být všestranným jezdcem."

Z tohoto hlediska si Hamilton cenní svého bývalého týmového kolegu z McLarenu a současného soupeře z Ferrari.

"U Fernanda je skvělé, že je opravdu skvělý všestranný jezdec. Je rychlý a také konzistentní, pořád je v tom naplno. Nikdy není rozptýlený," popisoval.

"To chcete. Můžu se zlepšit v tolika věcech. Formule 1 se neustále mění, takže každý rok musíte získat jiné dovednosti. Například letos jsou trochu problematické pneumatiky a jezdec musí využívat různé techniky, aby je šetřil, takže se neustále učíte něco nového."

Doporučujeme

Články odjinud