Hamilton místo soustředění před závodem točil videa s Willem Smithem

Hamilton místo soustředění před závodem točil videa s Willem Smithem

Letošní mistr světa formule 1 Lewis Hamilton řekl, že natáčením videí s americkým hercem Willem Smithem před Velkou cenou Abú Dhabí se „zcela změnila“ jeho předzávodní příprava, kdy se před nasednutím do vozu soustředí.

Smith byl o závěrečném víkendu sezóny F1 hostem týmu Mercedes. Spolu s Hamiltonem natočili v neděli před závodem video, na kterém Hamilton sedí svázaný na židli, zatímco Smith na něj křičí. Americký herec pak přišel do garáže ve vlastní závodnické kombinéze a Hamiltonově přilbě.

Hamilton si následně dojel pro své letošní jedenácté vítězství. Přiznal však, že měl trochu obavy, když natáčel zábavné video v době, kdy se normálně připravuje na závod.

„Byl to nekonvenční víkend. Včera ráno jsem točil něco s FIFA a Sony a dnes ráno jsme dělali tohle s Willem. Will je bavič, vytváří spoustu energie. Je pro mě jako velký bratr, takže jsme dělali nějaká videa, což bylo asi deset minut před tím, než usedám do auta. Natáčeli jsme vtipná videa, což nikdy nedělám, protože to je obvykle čas, kdy se připravuji,“ řekl Hamilton.

„Před závodem jsem proto byl trochu jako: 'Bože, úplně jsem změnil svou přípravu', když normálně relaxuji. Ale měl jsem skvělý start a pak to už bylo opravdu normální. Jsem rád, že jsem skončil nahoře. Seb (Vettel) jel v závodě opravdu dobře, zajel pár skvělých kol a já se na konci potýkal s větrem, myslím ale, že to bylo stejné pro všechny,“ dodal pětinásobný mistr světa.

Není to ideální, říká pátý Bottas

Až na páté pozici dojel do cíle v posledním závodě sezóny druhý pilot Mercedesu Valtteri Bottas, který do závodu startoval z druhého místa.

Podle Bottase poslední závod výborně shrnul celou jeho letošní sezónu. Fin se začal propadat pořadím, načež jej Mercedes povolal podruhé do boxů. Bottas byl jediným jezdcem, který byl u mechaniků dvakrát.

„Myslím, že závod celkem dobře shrnuje mou sezónu. Začalo to dobře, ale pak se to zvrtlo. Není to ideální. Cítil jsem se dobře, rychlost tam byla, pak jsem začal blokovat kola. Došlo ke kontaktu s Maxem (Verstappenem) a myslím, že jsem dostal pomalý defekt,“ řekl Bottas.

Po své první sezóně u Mercedesu v roce 2017, kdy vyhrál tři závody, letos na nejvyšší stupínek nevystoupil ani jednou. „Samozřejmě jsem to měl na paměti, ale po takové sezóně nemám energii, abych se podíval tak daleko. Chystám se na chvíli si oddychnout a pak se začnu těšit. Teď je pro mě těžké vidět pozitiva, ale uvidím je,“ dodal.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud