Hamilton měl pozitivní test na COVID-19, Velké ceny Sachíru se nezúčastní | Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Foto: Getty Images / Bryn Lennon

Hamilton měl pozitivní test na COVID-19, Velké ceny Sachíru se nezúčastní

Letošní mistr světa formule 1 Lewis Hamilton se nezúčastní o tomto víkendu Velké ceny Sachíru poté, co měl pozitivní test na koronavirus.

Mezinárodní automobilová federace (FIA) v prohlášení uvedla, že sedminásobný mistr světa je nyní v izolaci a jsou vyhledávány jeho kontakty.

Hamilton tak po 265 absolvovaných závodech v řadě bude poprvé od svého vstupu do formule 1 chybět ve velké ceně.

„FIA, formule 1 a Mercedes-AMG Petronas F1 Team mohou potvrdit, že během povinného předzávodního PCR testu pro Velkou cenu Sachíru byl Lewis Hamilton pozitivně testován na COVID-19,“ stojí v prohlášení.

Kdo Hamiltona nahradí? Buď jeden z oficiálních rezervních jezdců Mercedesu Stoffel Vandoorne nebo Esteban Gutiérrez. Kandidátem by mohl být i Nico Hülkenberg, který letos už absolvoval tři velké ceny za Racing Point, když nejprve měl koronavirus Sergio Pérez a následně i Lance Stroll.

„Lewis byl minulý týden testován třikrát a vždy s negativním výsledkem. Naposledy v neděli odpoledne na Mezinárodním okruhu v Bahrajnu v rámci standardního testování během závodního víkendu,“ uvádí Mercedes.

„V pondělí ráno se ale probudil s mírnými příznaky, zároveň byl informován, že jeden z lidí, se kterými se setkal před příjezdem do Bahrajnu, měl následně pozitivní test. Lewis proto podstoupil další test, který vyšel pozitivně. To bylo potvrzeno i dalším testem. Kromě mírných příznaků je jinak fit a daří se mu dobře. Celý tým mu přeje brzké uzdravení. Náhradního jezdce pro tento víkend oznámíme v pravý čas.“

Doporučujeme

Články odjinud