Hamilton mě udržuje ve střehu, říká Button

Hamilton mě udržuje ve střehu, říká Button

Lewis Hamilton je pro Jensona Buttona velmi silným týmovým kolegou, kterého je možné porazit jen vrcholovým výkonem.

Button přišel do McLarenu loni a Hamiltonovi podlehl. Letos ho v klasifikaci na chvíli překonal, teď mají oba stejný počet bodů. Button přesně ví, kde na mladšího kolegu ztrácí. "Řekl bych, že je Lewis silnější v kvalifikacích po celou dobu, co jsem u týmu," přiznal. "Ne vždy, ale za celou sezónu je lepší."

Hamilton je velmi silný, proto si Button nemůže dovolit polevit. "Když máte trochu špatný den, zničí vás. Když máte trochu dobrý den a on trochu špatný, můžete ho porazit," vysvětloval. "Takže je to dobré místo a určitě vás udržuje ve střehu. Ovšem není to bezstresová situace, protože oba bojujeme a jsme soutěživí, ale na tom není nic špatného."

Pro Buttona je silný týmový kolega důležitý, nikoho slabšího by vedle sebe nechtěl. "Někteří jezdci mají rádi kolegy, kteří nejsou tak rychlí. Neříkám, že jsou to jejich dvojky, ale hrají druhé housle a neberou jim body," konstatoval. "Letos je vidět, že si vzájemně bereme body, což není pro šampionát jezdců nejlepší, ale tak by to mělo být. V týmu by měli být dva dobří jezdci a bojovat spolu, jak tomu vždy ve formuli 1 v minulosti bylo."

Doporučujeme

Články odjinud