Hamilton: Manažeři dělají svoji práci dobře, chyboval jsem já

Hamilton: Manažeři dělají svoji práci dobře, chyboval jsem já

Lewis Hamilton odmítl, že by za jeho letošními problémy stál jeho management. Vinu za všechny potíže vzal na sebe.

V paddocku formule 1 letos opakovaně zazněl názor, že má nevydařená sezóna Lewise Hamiltona příčinu ve změně managementu, Bernie Ecclestone dokonce označil Hamiltonovu volbu společnosti XIX Entertainment za katastrofu.

"Myslím, že XIX byla letos hodně kritizována, což je velmi nespravedlivé. Souvisí to se mnou, je to moje chyba," reagoval pilot McLarenu pro Guardian. "Chtěli být na každém závodě, plně mě podporovali."

"Ale řídím to já a rozhodl jsem, že je nebudu mít na každém závodě, protože jsem chtěl být na některých závodech sám. V budoucnu budou na každém závodě."

Hamilton také odmítl, že by se kvůli XIX Entertainment dostával do špatné společnosti, která na něj má nežádoucí vliv, jak prohlásil Ecclestone. "Jsou kritizováni, ale pořád tu jsou a podporují mě. Nijak neovlivňují moje myšlení a přístup. To všechno je moje věc."

Britský závodník na druhé straně ale nepopírá, že si nechal málo pomáhat. Proto bude se svými manažery lépe spolupracovat.

"Letos jsem své zdroje nevyužil optimálně," přiznal. "Ale vím, že to bude úspěšný vztah a partnerství. Jsou skvělí. Nedávno jsem byl na obědě se Simonem (Fullerem - šéf XIX Entertainment) v New Yorku a moc se mi to líbilo."

Je to opravdu fantastický člověk. Jsem maximálně spokojený se svým rozhodnutím (zvolit XIX Entertainment), protože mám kolem sebe neuvěřitelné lidi a opravdu se těším na budoucnost."

Doporučujeme

Články odjinud