Hamilton má radost z první řady, největší loterií bude podle něj vítr

Hamilton má radost z první řady, největší loterií bude podle něj vítr

Přestože Lewis Hamilton nevybojoval pole position, je se svým kvalifikačním výkonem mimořádně spokojen. Jenson Button měl problémy s vyvážením a odstartuje ze druhé řady. AKTUALIZOVÁNO.

Lewis Hamilton potvrdil i v Bahrajnu, že se mu letos v kvalifikacích opravdu daří. Na okruhu Šakir zajel druhý nejrychlejší čas, na Sebastiana Vettela ztratil necelou desetinu sekundy. O tom, že vozy McLaren se na startovním roštu postaví za sebe, rozhodl čtvrtým místem Jenson Button.

Přestože Hamilton nevybojoval pole position, s výkonem auta i prací týmu je spokojen. "První i druhé kolo bylo skvělé. Byla to jedna z mých nejlepších letošních kvalifikací, i když jsme v minulosti byli už po prvním kole třetí části na pole position. Jsem spokojen s časy, jaké zajíždíme, z auta dostáváme, co se dá," liboval si Hamilton. "Dnes jsem nedokázal zajet pole position, ale být v první řadě je skvělý pocit, v minulém závodě to nebylo možné (díky penalizaci pěti míst za výměnu převodovky - pozn. aut.)."

Mistr světa z roku 2008 ví, že ho čeká obtížný závod. Největší problémy bude dělat vítr, který na trať nanáší písek z okolní pouště. "Nepamatuji jiný okruh kromě Barcelony, kde by byl takový vítr. Je to zvláštní, přináší pozitiva i negativa. Není jednoduché se s ním vypořádat, někteří z nás to zvládají, jiní ne," upozornil.

Závod bude tradičně náročný také na opotřebení pneumatik. "Zajíždíme tu dobré závody. Myslím, že letos máme větší šanci bojovat tu s Red Bullem, v posledních závodech jsme byli rychlejší a udělali jsme nějaká zlepšení," dodal.

Button sice doufal v lepší výsledek, ale i čtvrtou příčku bere. "Když v závěrečném kole třetí části kvalifikace nemáte vyvážení, jaké byste si představoval, je to vždy hrozný pocit. Nemohl jsem z auta dostat maximum, tak jsem raději zajel do boxů, abych ušetřil pneumatiky. Čtvrté místo není tak špatné," vysvětlil Angličan.

Navzdory problémům s vyvážením je mistr světa z roku 2009 spokojenější než v pátek. "Udělali jsme nějaká vylepšení. Očekávali jsme, že red bully budou v kvalifikaci velmi rychlé, je pozitivní, že jsme jim blízko. Navíc je pro nás příjemným překvapením, že jsme před Nikem, který byl na pole position před týdnem," pochvaloval si.

Oba piloti McLarenu ovšem startují ze špinavější strany startovního roštu. "Budeme to mít obtížnější, což musíme napravit. Těším se na výzvu, klíčová bude péče o pneumatiky," dodal Button.

 

Doporučujeme

Články odjinud