Hamilton má další mečbol. V Mexiku se stane mistrem světa, když...

Hamilton má další mečbol. V Mexiku se stane mistrem světa, když...

Lewis Hamilton vloni v Mexiku slavil zisk čtvrtého titulu. Letos si to může zopakovat.

Lewis Hamilton odstartuje do Velké ceny Mexika s náskokem 70 bodů na Sebastiana Vettela. Po Mexiku nás čekají ještě dva závody a v nich 50 bodů. Tajenka pro Mexiko je tak více než jednoduchá.

Pokud Sebastian Vettel v Mexiku vyhraje, stačí Hamiltonovi dojet na 7. místě, aby se stal pětinásobným mistrem světa. V takovém případě by měl náskok 51 bodů.

Pokud Vettel dojede na druhém a horším místě, stává se Hamilton mistrem světa automaticky bez ohledu na svůj vlastní výsledek

Nejlepším výsledkem z pohledu Vettela by samozřejmě byla situace, kdy Vettel vyhraje a Hamilton nebude bodovat. V takovém případě by se Hamiltonův náskok snížil na 45 bodů a v Brazílii by byl úplně stejný klíč, jako v Mexiku.

Pokud by také v Brazílii Vettel vyhrál a Hamilton nebodoval, byl by stejný klíč i v Abú Dhabí. Jinými slovy: Hamiltonovi stačí k titulu v následujících třech závodech získat pět bodů.

Pohár konstruktérů

Náskok Mercedesu se v Austinu snížil na 66 bodů. Po Mexiku bude k dispozici 86 bodů, takže klíč je také relativně jednoduchý. Mercedes musí v Mexiku získat o 20 bodů více než Ferrari, nebo si počkat. 

V letošní sezóně se stalo jen třikrát, že Mercedes získal v závodě o více než 20 bodů více než Ferrari. Naposledy v Japonsku. 

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud