Hamilton: Letošní sezóna Mercedesu je jen o pneumatikách

Hamilton: Letošní sezóna Mercedesu je jen o pneumatikách

Lewis Hamilton je přesvědčený, že kdyby Mercedes nemusel v první řadě myslet na to, aby mu v závodě vydržely pneumatiky, vypadala by jeho sezóna jinak.

Německá stáj letos často ukazovala v kvalifikacích, čeho je schopný její monopost, ale delší dobu jí trvalo, než se se dokázala prosadit také v závodech.

"U nás jde jen o pneumatiky," řekl Hamilton. "Kdybychom bývali neměli problémy s pneumatikami, tak by to vypadalao jinak, protože auto jezdí skvěle s malým i velkým množstvím paliva."

"Když musíte odjet 10, 15 nebo 20 kol a máte na to celé pneumatiky, musíte jejich spotřebu rozložit správně. Ale nevíte, jak moc je můžete využít a kdy. To je to nejtěžší."

"Ostatní vozy mají trochu větší přítlak, což jim pomáhá šetřit zadní pneumatiky trochu lépe, takže my musíme vylepšit záď vozu, abychom šetřili obutí."

Navzdory těmto problémům je Hamilton s letošní sezónou spokojený. Málokdo čekal, že si tak výrazně polepší ve srovnání s McLarenem.

"Jsou to skvělé zážitky. Je to příjemné. Na konci loňského roku to byl obrovský krok. Dalo mi to příležitost využít u nového týmu své dovednosti a znalosti, které jsem nabyl za posledních šest let."

Doporučujeme

Články odjinud