Hamilton lamentuje nad perným dnem

Hamilton lamentuje nad perným dnem

Mercedes zatím nepotvrzuje pozici favoritů, do které byl před víkendem v Malajsii pasován. Týmu se nedařilo najít vyvážené nastavení.

Lewis Hamilton (6./6.)

Šesté místo v prvním i ve druhém tréninku. Na taková umístění lídr šampionátu v posledních týdnech nebyl příliš zvyklý. Vůz se chová jinak, než by si Hamilton přál. Mercedes tak zatím v Malajsii ztrácí na Ferrari, ale také na Red Bull.

„Byl to velmi obtížný den. Dost jsem se dneska v autě trápil, musíme zjistit, proč tomu tak bylo a pochopit, co jsme na vyvážení auta udělali špatně. Doufáme, že se přes noc dáme do kupy a najdeme nějaké řešení,“ řekl Hamilton.

Valtteri Bottas (7./7.)

Také Bottas neměl v trénincích na růžích ustláno a stejně jako týmový kolega se i on na chvíli ocitl mimo trať. Finský závodník má strach, že Mercedes zítra nebude schopný bojovat o první řadu na startu závodu.

„Podmínky na trati byly samozřejmě velmi zrádné. Ráno jsme toho kvůli dešti moc neodjeli. Ve druhém tréninku jsem se ocitl mimo trať, čímž jsme přišli o několik kol. Rozhodně nám schází rychlost, Ferrari s Red Bullem vypadají silně, takže se budeme muset opravdu velmi snažit, pokud chceme být v neděli na startu v první řadě,“ řekl Bottas, který na rozdíl od Hamiltona hlavní problém nevidí ve vyvážení vozu, ale ve špatné přilnavosti.

Také šéf Mercedesu Toto Wolff přiznal, že forma stříbrných vozů není kdovíjaká. V monopostech prý řádí jakýsi šotek, který Hamiltonovi s Bottasem komplikuje život za mokra i za sucha a vůz činí těžko ovladatelným.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud