Hamilton: Kontakt s Maldonadem nebyl závodní incident!

Hamilton: Kontakt s Maldonadem nebyl závodní incident!

Lewis Hamilton je i nadále přesvědčen, že jeho kontakt s Pastorem Maldonadem nebyl pouhým závodní incidentem a s udělením penalizace venezuelskému jezdci souhlasí.

Během včerejší kvalifikace došlo na konci Q2 ke kontaktu mezi jezdcem McLarenu Hamiltonem a pilotem Williamsu Maldonadem. Brit byl právě v posledním sektoru svého velmi rychlého kola, když se dostal do kolony pomaleji jedoucích vozů. V šikaně Bus Stop předjel venezuelského soupeře, při čemž však došlo k drobnému kontaktu mezi oběma jezdci, a s malým zdržením dojel do cíle.

Za cílovou čarou ho ale čekalo nemilé překvapení, neboť zde došlo k dalšímu kontaktu mezi oběma jezdci. Názory na tento incident se samozřejmě různí. Komisaři tedy celou událost prošetřili a nakonec Maldonadovi udělili penalizaci pěti míst na startu do Velké ceny Belgie za způsobení nehody, které se dalo předejít, Hamilton byl jen napomenut.

Pilot McLarenu vidí celou situaci následovně: "Nebyl to závodní incident. V poslední zatáčce jsem se domníval, že ty kluky musím předjet, a asi tam došlo k nějakému kontaktu, nevím. Možná byl kvůli tomu naštvaný, nebo nebyl. Třeba mi to chtěl jen oplatit. Opravdu netuším. Zatím jsem s ním nemluvil, takže nevím, co se z jeho úhlu pohledu stalo."

Doporučujeme

Články odjinud