Hamilton: Klobouk dolů před Nicem, on je pro mě jezdcem dne

Hamilton: Klobouk dolů před Nicem, on je pro mě jezdcem dne

Lewis Hamilton dnes nešetří slovy chvály na svého týmového kolegu Nica Rosberga, díky kterému se v letošní GP Malajsie postavil na stupně vítězů. Svou lítost nad situací vyjádřil i po schůzce s týmem.

Několik hodin po skončení letošní Velké ceny Malajsie si vedení Mercedesu sedlo s oběma jezdci a společně probrali, proč přesně došlo k rozhodnutí vydat příkaz, který Rosbergovi zakázal předjet v závěru závodu Hamiltona, ačkoliv byl Němec značně rychlejší vzhledem k tomu, že jeho britský kolega musel šetřit palivo.

Bezprostředně po závodě Hamilton týmového příkazu litoval a, jak je mimo jiné vidět i na fotografii z podia, radost ze svých prvních stupňů vítězů pro Mercedes tedy skutečně neměl. Ve svém tiskovém prohlášení dokonce uvedl, že jeho místo mělo patřit Rosbergovi a že pokud v budoucnu bude mít možnost, dočká se od něj na oplátku Nico něčeho podobného.  

"Právě jsme s týmem měli nějakou debatu a všichni při ní byli fantastičtí," řekl Hamilton při odchodu z týmového setkání. "Chlapi odvedli dobrou práci a Nico si počínal výjimečně.  Prokázal svoji vyspělost, když se ocitl v unikátní, ale těžké pozici," ocenil kvality svého týmového kolegy Brit.

"Držet si místo a nepustit Nica před sebe, to pro mě byla dneska opravdu velmi těžká situace. Pro něj zase bylo těžké držet se za mnou. Pokud mám mluvit za sebe, chtěl jsem ho pustit, měli jsme ale jasné příkazy. Jak už jsem řekl dříve, kdyby nedošlo k tomu problému s palivem, nastal by jiný scénář. Nicméně klobouk dolů před Nicem. On byl pro mě dneska jezdcem dne."

Ačkoliv si Nico Rosberg během závodu několikrát postěžoval do vysílačky, že je rychlejší než Hamilton a že by ho rád předjel, možnost k tomu nedostal. Po závodě bylo jeho prohlášení plné pochopení a to přetrvává i nadále. "Samozřejmě jsem ho chtěl předjet a pokusit se jít na red bully. Pak bychom viděli, co bychom s nimi mohli udělat. Nevím, jak daleko bych se býval dostal, protože jsem musel taky trošku šetřit palivo, ovšem nebylo to nic neobvyklého," ujišťuje Němec.

Doporučujeme

Články odjinud