Hamilton: Klíčový bude start a péče o pneumatiky

Hamilton: Klíčový bude start a péče o pneumatiky

McLaren zopakoval svůj kvalifikační výsledek z Melbourne také v Sepangu. Nejrychlejší Lewis Hamilton si tentokrát chce lépe pohlídat start, Jenson Button upozornil také na Mercedes a Lotus.

Také do Velké ceny Malajsie odstartují jezdci McLarenu z první řady. Pole position znovu zajel Lewis Hamilton, druhý Jenson Button na něj ztratil 0,149 sekundy.

Hamilton zdůraznil, že v Sepangu je důležitá především péče o pneumatiky. "Nikdy nevíte, co se v takových podmínkách stane. Pro pneumatiky je to tu opravdu náročné. Bude to zajímavé," věří mistr světa z roku 2008. "Okruh je záludný díky vysoké teplotě a vlhkosti."

Přestože Angličan vybojoval svou jedenadvacátou pole position, viděl ve třetí části kvalifikace určité rezervy. "První kolo bylo docela dobré, ale v poslední zatáčce jsem trochu ztratil. V první zatáčce jsem byl přetáčivý, ale nestálo mě to příliš mnoho času. Pak už to bylo docela dobré a dokázal jsem svou ztrátu minimalizovat," dodal.

Hamilton věří, že na rozdíl od Austrálie se mu podaří proměnit pole position ve výhru. "Bude hodně záležet na startu. Doufejme, že se mi podaří lépe než minule, snad nenastanou žádné potíže. Nájezd do první zatáčky je dlouhý, což je pro jezdce velká příležitost k předjíždění. Musím zvolit dostatečně dobrou stopu, aby se přede mě nikdo nemohl dostat," ví bývalý šampión.

Button vybojoval místo v první řadě vedle týmového kolegy na poslední chvíli. "Myslím, že nás čeká vzrušující start. Nejde jen o nás dva v první řadě, ale i Mercedes, především Michael, má dobré starty. Myslím, že v první zatáčce to bude zábava," věří mistr světa z roku 2009 a ihned připomíná další soupeře pro závod. "Lotus je také rychlý - Kimi to potvrdil v minulém závodě. Nemyslím tedy, že by s námi o dobré výsledky bojoval jen Red Bull."

Také loňský vicemistr poukázal na péči o pneumatiky. "V pátek jsme absolvovali dlouhé výjezdy, myslím, že pneumatiky měly dobrou konzistenci," věří.

Button je z pohledu týmu rád, že jsou vozy McLaren podruhé za sebou v první řadě. "Pochopitelně byste chtěli být na druhé straně, ale Lewis předvedl na začátku třetí části výborné kolo. Přibližovali jsme se, ale nedosáhli jsme na něj," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud