Hamilton: Kdybych se vzdal, očekával bych, že dostanu padáka

Hamilton: Kdybych se vzdal, očekával bych, že dostanu padáka

Lewis Hamilton znovu bránil své rozhodnutí předjet o kolo napřed jedoucího Sebastiana Vettela v Grand Prix Německa.

Hamilton čelil v Budapešti dotazům na situaci, kdy se v Německu s kolovou ztrátou přimíchal mezi vedoucí jezdce závodu. "Probral jsem to s týmem, řekl jsem: ´Co chcete, abych udělal?´" vysvětloval. "Pár sekund za sebou jsem měl Jensona. Nebyl v pozici, kdy by mě mohl předjet, a já jsem se nepropadal, takže rozdíl zůstával stejný. A já jsem byl rychlejší než jezdci přede mnou."

"Řekl jsem: ´Co mám dělat? Nechci se plést do cesty Jensonovi.´ Oni (tým) řekli, že buď se můžu stáhnout a riskovat, že se budu plést Jensonovi, nebo že můžu předjet zpět do stejného kola. Tak jsem se rozhodl, že předjedu. Měl jsem velkou rychlost, nové pneumatiky, takže jsem to udělal."

Na otázku, zda ho překvapilo, že ho pak nenechal předjet Alonso, Hamilton odpověděl: "Nemá rád, když ho předjíždím já. Nic jiného bych od něj nečekal!"

Pilot McLarenu dodal, že se prostě nemohl spokojit s tím, že by ubral a uvolnil cestu na čele bojujícím jezdcům. "Nakonec je jedno, jestli jsem první nebo poslední. Jsem závodník. Závodím vždy naplno, i když třeba někde v hloubi duše vím, že nemůžu získat žádné body. Jsem placený za to, abych jel pořád naplno. Očekával bych to, kdybych byl šéf týmu."

"Vím, co ode mě můj tým očekává. Dá se předpokládat, že to samé se očekává od Fernanda a Sebastiana, takže jsem to udělal. Po závodě jsem byl ohledně toho v klidu. Kdybych to vzdal a jen kroužil, očekával bych, že dostanu padáka."

Doporučujeme

Články odjinud