Hamilton: Jsem lepší než kdy dřív

Hamilton: Jsem lepší než kdy dřív

Pilot Mercedesu věří, že se v boji o čtvrtý titul mistra světa může spolehnout na svůj jezdecký um, který vypiloval nejlépe za svou dosavadní kariéru.

Lewis Hamilton si současnou situaci užívá. V celkovém průběžném pořadí je sice stále za Sebastianem Vettelem (ztrácí jediný bod), již v příštím závodě ale vše může být jinak. Mercedes má v současnosti po stránce rychlosti nad Ferrari navrch a Hamilton cítí sebevědomí.

„Vím jen, že miluju závodění. Opravdu cítím, že řídím líp, než jsem kdy řídil. Možná jsem něco podobného v minulosti už prohlásil, ale nebyl jsem o tom tak přesvědčený. Vnitřně ale vím, že jsem nikdy nebyl lepší.

Chci si tuto úroveň udržet, a tak se budu připravovat nejlépe, jak umím. Jedině já vím, jak se můžu nejlépe připravit. Nikdo jiný to za mě neudělá, ničí rady to nedokážou překonat. Mám ale kolem sebe skvělý tým, který mi také pomáhá, abych byl takhle dobrý.

Lidí v týmu je mnoho, ale vytvořili jsme efektivní řetěz, jehož jednotlivé články fungují. A chceme v tom pokračovat,“ prozradil Hamilton.

V nedávno uplynulé Grand Prix Velké Británie se Hamiltonovi podařilo vyhrát už popáté. Pětkrát na domácí trati vyhráli také Jim Clark a Alain Prost. Na otázku, jak je možné, že je na Silverstonu tak dobrý, Hamilton v žertu odpověděl: „Protože mi ten okruh patří!“

V už vážnějším tónu podotkl, že mu sedí profil tratě a také podpora fanoušků. Nemyslí si prý, že by jakýkoliv jiný jezdec mohl mít tak velkou podporu, jaké se těšil od britských fandů.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud