Hamilton: Jezdci se už nemusí bát, že budou za souboje trestáni

Lewis Hamilton je potěšený přístupem FIA k posuzování dění na trati. Stewardi jsou podle něj citliví a rozhodují nejlépe za posledních několik let. Jezdci tak mají klid na závodění.

"Myslím, že FIA a její stewardi jsou letos nejlepší, jaké jsem kdy ve formuli 1 zažil," řekl Hamilton na reklamní akci Vodafonu. "Ve formuli 1 je to těžké, všichni jsme tu, abychom závodili a užili si to, nechceme dělat hlouposti. Všichni samozřejmě posunujeme hranice a pravidla jsou pravidla, ale myslím, že letos je to mnohem férovější a konzistentnější. Důsledkem toho se víc závodí."

"My jezdci se teď nebojíme s někým skutečně bojovat, protože při tom neriskujeme penalizaci, a to je skvělé. Stewardi dělají fantastickou práci, a to také přispívá tomu, že se letos tak skvěle závodí."

Mezinárodní automobilová federace pod vedením Jeana Todta uskutečnila několik změn, tou nejdůležitější z pohledu samotných závodů formule 1 je skutečnost, že mezi stewardy je vždy jeden bývalý jezdec. Doposud to byli Alain Prost, Tom Kristensen, Johnny Herbert a Alex Wurz.

Doporučujeme

Články odjinud