Hamilton jen těsně proklouzl z Q1, Button v Q2 takové štěstí neměl

Hamilton jen těsně proklouzl z Q1, Button v Q2 takové štěstí neměl

Lewis Hamilton si po velmi napjatém úvodu kvalifikace nakonec dojel pro třetí místo, jeho týmový kolega Jenson Button neprošel ani přes druhou část kvalifikace, odstartuje zítra z jedenácté pozice.

Nervy drásající konec první části kvalifikace zažil v Koreji Lewis Hamilton. Do poslední chvíle se musel modlit, aby jeho čas nepřekonal Bruno Senna, sám by tak totiž spadl na nepostupové osmnácté místo. V konečném pořadí pak sedmadvacetiletého Brita najdeme na třetí pozici.

"Byla to celkem šokující část," komentuje Q1 Hamilton. "Nezajel jsem slušné kolo a neodvedl jsem moc dobrou práci, když pneumatiky nebyly při optimální teplotě. Měl jsem před sebou hodně aut, uzavřela mě. Velmi špatné a já jsem měl štěstí, že jsem se dostal dál."

S výhledem na zítřejší závod Hamilton připomíná, že v pátečním druhém tréninku, kdy se ostatní soustředili především na dlouhé jízdy, měl on sám problémy. Uklidňující je pro něj však fakt, že jeho týmový kolega Jenson Buton byl se stejným vozem poměrně rychlý. "Včera jsem nezajel dlouhou jízdu, druhý trénink pro mě nebyl dobrý.  Jenson ale odvedl skvělou práci a odjel konkurenceschopnou dlouhou jízdu. Doufám tedy, že se mi zítra povede totéž," dodává Hamilton.

O něco méně optimisticky zní pokvalifikační vyjádření Jensona Buttona. Ten se nedokázal probojovat ani do třetí části kvalifikace. Špatná pozice na startu mu prý pokazila naději na dobrý závod, který mohl mít díky rychlosti svého mclarenu. "Moje dlouhé jízdy byly včera velmi dobré. Je tedy zklamáním být tak vzadu," smutnil Brit. "Závodní rychlost byla včera hodně slušná, myslím, že jsme byli nejrychlejší. O to těžší je startovat tam, kde jsme."

Své jedenácté místo Button vysvětluje chybou a žlutými vlajkami. "Zablokoval jsem se, jel jsem moc zeširoka a musel jsem podřadit na první stupeň. Do tohohle sektoru jsem tedy v dalším kole najížděl s tím, že tam můžu ještě pár desetin získat a dostat se tak v pohodě dál. Nestalo se tak ale kvůli žlutým vlajkám (vyvěšeným kvůli Ricciardovi, pozn. redakce)."

Šéf týmu Martin Whitmarsh na Buttonovo konto podotkl, že Brit tak alespoň ušetřil pneumatiky, se kterými teď může tým počítat při sestavování závodní strategie.

Doporučujeme

Články odjinud