Hamilton: Jeden z mých nejlepších víkendů kariéry

Hamilton: Jeden z mých nejlepších víkendů kariéry

Lewis Hamilton podle svých slov prožívá jeden z nejlepších víkendů své kariéry, když si vyjel pole position pro Velkou cenu Maďarska.

Pilot Mercedesu zatím letos na Hungaroringu nepoznal přemožitele. Vyhrál všechny tři tréninky i kvalifikační segmenty a v závěrečné části kvalifikace porazil svého týmového kolegu Nica Rosberga na druhé pozici o 575 tisícin sekundy!

„V sobotu nikdy není ještě hotovo, zítra nás čeká ještě spousta práce,” řekl Hamilton.

„Jsem ale nesmírně šťastný z toho, jak se víkend zatím vyvíjí. Myslím, že zatím byl jedním z nejlepších... nevzpomínám si, že bych měl takovou formu jako tento víkend.”

„Do první zatáčky je to daleko, závod je velmi obtížný, fyzicky i technicky pro vůz, věřím ale týmu a svému vozu. Snad to zítra proměníme ve vítězství.”

GettyImages-481762860 (1).jpg

V desáté letošní kvalifikace se musel Nico Rosberg před svým kolegou sklonit po deváté. Své trápení v maďarské kvalifikaci si přitom Němec nedokáže vysvětlit.

„Neumím si to vysvětlit,” řekl Rosberg. „Kvalifikace šla více méně podle plánu, ale zkrátka jsem nenašel rychlost a z nějakých neznámých příčin to bylo po celý víkend nahoru a dolu. Dnes večer se na to tedy musíme podívat. S tím, jak to dnes dopadlo, rozhodně nejsem spokojen.”

„Celkově jsem zkrátka nebyl spokojen a nechápu to, takže se na to musíme detailně podívat. Bylo to trochu nekonzistentní, je těžké to vysvětlit.”

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud