Hamilton jede do Silverstonu bojovat o výhru, Button povzbuzen pokrokem

Hamilton jede do Silverstonu bojovat o výhru, Button povzbuzen pokrokem

Díky dvěma britským jezdcům se McLaren bude v domácí Grand Prix těšit velké podpoře, kterou chce využít pro boj o nejvyšší pocty.

Lewis Hamilton byl v minulém závodě blízko stupňům vítězů, ale po kolizi s Maldonadem nedokončil. "Občas musíte akceptovat, že vám to v závodě nevyjde," konstatoval. Valencie je už ale minulostí a teď je na řadě Silverstone.

"Můj přístup k závodění se tím nemění, protože závodím, abych vyhrával, a to budu také dělat, hlavně v mé domácí Grand Prix," pokračoval. "Udělám vše, co bude v mých silách, abych pro svou zemi získal vítězství na domácí půdě."

Na podobný úspěch zatím asi nepomýšlí Jenson Button, který se dlouhodobě trápí s vozem. Věří ale, že se ve Valencii odrazil od dna. "V mnoha oblastech jsme pokročili, a i když jsem z toho v závodě nedokázal udělat výsledek, hlavně kvůli ztrátě na startu a smůle se safety carem, naše strategie byla dobrá a auto v závodě lepší," řekl mistr světa z roku 2009.

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh má jasno v tom, co bude v Silverstonu rozhodující, a nejen tam. "Tým, který nejlépe zvládne výkonnostní ztráty pneumatik, bude v nejlepší pozici pro vítězství," vysvětloval. "Abyste to dokázali, musíte využít každou příležitost sbírat data a musíte se z nich rychle a efektivně učit. Dnešní Grand Prix už nejsou sprinty, které se prohrávají nebo vyhrávají v prvním kole. Je to náš domácí závod a jako vždy k němu přistoupíme s odhodláním zvítězit."

Letošní sezóna je zatím velmi nepředvídatelná, ale soudě podle Valencie je teď největším favoritem Red Bull. "Když jsem ho (Vettela) viděl tak ujíždět, o sekundu na kolo, byl jsem v úžasu, ale na druhé stráně já sám jsem nebyl moc rychlý, ne tak jako v předchozím závodě," hodnotil Hamilton pro Sky Sports.

"Takže v příštím závodě snad budeme mít šanci se ho udržet, nebo být před ním. Měli bychom nasadit úpravy, auto se v simulátoru chovalo dobře, takže doufáme, že budeme mít šanci bojovat, aby byl národ hrdý."

Doporučujeme

Články odjinud