Hamilton je znovu pod palbou kritiky, jeho šéf a týmový kolega ho brání

Hamilton je znovu pod palbou kritiky, jeho šéf a týmový kolega ho brání

Pokud Lewis Hamilton doufal, že jeho kritika z Monaka závodem v Montrealu ustane, mýlil se. Svou jízdou v Kanadě vyvolal další negativní ohlasy, ale jeho tým za ním pevně stojí.

Hamilton se v Montrealu hned po startu dostal do kolize s Markem Webberem a jeho závod na okruhu Gillesa Villeneuva skončil po další kolizi, když se na cílové rovince střetl s týmovým kolegou Buttonem.

"V moderních závodních vozech jsou jezdci v bezpečí, dokud jsou uvnitř. Ale jeho chování bylo špatné," řekl o Hamiltonovi Stirling Moss pro ITV. "Určitě by neměl jezdit takhle, jde špatným příkladem vzhledem k tomu, jak fantastický pilot je."

Ještě ostřejší kritiku vyslovil na adresu Hamiltona Niki Lauda, dokonce ho označil za blázna. "Takhle jezdit nemůžete, nebo se někdo zabije," dodal bývalý mistr světa pro RTL.

Podle Mosse schází Hamiltonovi pevná ruka otce Anthonyho, jenž teď dělá manažera Paulovi di Restovi. "Není pochyb o tom, že měl Anthony Hamilton velmi dobrý vliv a tohle by se před pár lety nestalo. Není pochyb o tom, že ho jeho syn potřebuje. Snad se vrátí a bude svého syna vést a dělat mu manažera," pokračoval.

"Lewis je stále jeden z nejlepších jezdců na světě. Kvůli tomu je to ještě horší. Věci, která dělá, by neměl dělat někdo, kdo je tak dobrý a schopný. Je jedním z nejlepších jezdců, už byl mistrem světa a není pochyb o tom, že se jím může v budoucnu stát znova."

Podobně kriticky se o Hamiltonovi vyjádřil například také Emerson Fittipaldi, ale Jenson Button se domnívá, že neprávem. "Lewis často plní titulky, často kvůli tomu, že je hodně dobrý," uvedl Hamiltonův kolega pro Press Association. "Je to závodník a bojovník. Pro mě to byl důvod, proč jsem tu (u McLarenu) chtěl být, stát proti a vedle jezdce, který je super talentovaný, jeden z nejlepších, kteří kdy ve formuli 1 byli."

"Bojovat s ním na okruhu je dobré. Vzájemně se velmi respektujeme, letos jsme spolu hodně závodili, také loni, a nikdy (předtím) jsme se nedostali do kontaktu. Vždy jsme si nechávali prostor. Pro mě je to skvělé místo. Takže nesouhlasím s tím, co řekl Niki. Jeho (Hamiltonův) jezdecký styl je agresivní a vždy hledá mezery. Někdy se mu to podaří, někdy ne, ale to platí pro nás všechny. Akorát on je v takových situacích častěji než ostatní."

Aby Hamilton ubral, nechce ani šéf McLarenu Martin Whitmarsh. "Asi nejsem nejnestrannější, chci, aby Lewis útočil, ale samozřejmě nechci, aby kolidoval s ostatními vozy," uvedl. "Ale pokud se bude držet zpět ze strachu z kontaktu, tak nebude tak skvělým závodníkem, jakým je, a neodvede svoji práci."

Zastánce našel mistr světa z roku 2008 také u sportovního šéfa Mercedesu Norberta Hauga. "Je to skvělý jezdec, přítel, a nesouhlasím s kritikou, která se na něj snáší," prohlásil. "Lewisovi dobře rozumím a budu ho bránit. Občas si musíte projít těžké časy, ale on to zvládne. Je jedním z nejlepších ve startovním poli. Samozřejmě bude hodně kritizován, ale to ho jen posílí. Překoná to."

Hamilton se dostal do pozornosti médií také kvůli své sobotní návštěvě v motorhomu Red Bullu. XIX Entertainment, která se stará o Hamiltonův management, ale všechny spekulace o možných námluvách popřela. "Lewis ani jeho manažerský tým nevedli žádná jednání o změně týmu," uvedl mluvčí společnosti.

Doporučujeme

Články odjinud