Hamilton je zmatený rozdílem mezi svými výkony v Q2 a Q3

Hamilton je zmatený rozdílem mezi svými výkony v Q2 a Q3

Piloti McLarenu se v kvalifikaci na GP Německa umístili na sedmém a osmém místě v pořadí Jenson Button, Lewis Hamilton. Oba se však kvůli Webberově penalizaci posunou o jedno místo vpřed.

Lewis Hamilton je po dnešní kvalifikaci zmaten a zklamán. I když postupoval do třetí části kvalifikace z prvního místa, skončil nakonec osmý. Proč najednou ztratil rychlost, pilot netuší.

"Vypadalo to docela dobře, dokud nebylo opravdu mokro. Nevím však, co se stalo na konci. Byl jsem rychlý, rychlý a pak nevím, jestli mi odešly pneumatiky nebo jestli ztratily teplotu. Trať už osychala, takže jsme mohli jet rychleji, ale nejeli jsme."

Na otázku, zda by bývalo nebylo vhodnější lépe načasovat poslední měřené kolo, Brit odpovídá: "Trať rozhodně už osychala, takže by to (zajet další kolo), bylo lepší. Já jsem ale zajel jedno kolo ke konci a byl jsem úplně mimo. Bylo to pro nás jako řízení na ledě."

K zítřejšímu závodu se Hamilton staví velmi optimisticky. "Zítra to bude těžký závod, plánuju ale dostat každého před sebou," slibuje fanouškům Hamilton, který se díky Webberově penalizaci posune na startu zítřejšího závodu o jedno místo vpřed.

Jenson Button přiznává, že se dnes McLarenu v mokru příliš nedařilo, zároveň však věří, že zítra by jeho tým mohl pomýšlet na stupně vítězů. Stáj z Wokingu si totiž hodně pohrávala s nastavením auta na sucho.

"Rozhodně se domnívám, že bychom si mohli dát za cíl pódium. Dokonce si myslím, že bychom si v suchých podmínkách mohli dát za cíl i něco vyššího," prozrazuje své nemalé plány Button. "Po aerodynamické a technické stránce máme nějaká dobrá vylepšení auta. Teplota pneumatik nás trápí jen v mokru. Na suchu auto vypadá dobře a já jsem toho hodně najezdil s velkým množstvím paliva, máme tedy spoustu informací, které ostatní nemají," dodává na vysvětlenou.

I přes svůj optimismus nemá jezdec dobrý pocit z toho, co se dnes oběma pilotům McLarenu dělo s pneumatikami. "Pneumatiky nepracují, je to jen bruslení. Celou dobu se bojíte, že vás to pošle přímo do bariér," popisuje Button.

Doporučujeme

Články odjinud