Hamilton je v sedmém nebi, takhle si naposledy zazávodil na motokárách

Hamilton je v sedmém nebi, takhle si naposledy zazávodil na motokárách

Vítěz dnešního závodu se ovšem má na pozoru. Tvrdí, že Rosberg odvedl lepší práci. Vedení udržel jen s maximálním nasazením.

Lewis Hamilton v závodě dokonale napravil mírné zaváhání z kvalifikace a po extrémně napínavé bitvě s týmovým kolegou Rosbergem získal druhé vítězství v řadě. Mercedes byl po rychlostní stránce o třídu výš než ostatní týmy, a tak pilotům Stříbrných šípů v boji o vítězství nikdo nepřekážel.

Hamilton se nechal slyšet, že právě v závodech, jako byl ten dnešní, se cítí nejlépe. Nemusel se totiž starat o nic jiného než ryzí závodění na ostří nože.

„Vítězství v závodě je to nejkrásnější. Samozřejmě mám radost, ale vnitřně cítím, že jsem neměl dostatečnou rychlost. Musíme zjistit, proč tomu tak bylo. Mnoho z výhod, které jsem nalezl v minulém závodě, se Nicovi podařilo vymazat.

Jel lépe než já. Uvidím, jestli se dokážu zlepšit. Už dlouho jsem nebyl v tak napjatých situacích jako dnes. Měkčí směs je tu přibližně o 0,65 sekundy rychlejší. Proto bylo opravdu velmi, velmi těžké udržet ho za sebou.

Celých deset kol jsem jel na hraně. Byl to výjimečný závod. S Nicem jsme si takhle dobře naposledy zazávodili snad ještě na motokárách. V průběhu závodu bylo několik okamžiků, kdy se nacházel v mém mrtvém úhlu a já neměl absolutně žádné ponětí, že je za mnou.

Je to už dlouho, kdy jsem si mohl opravdu zazávodit a využít všech schopností, které se mi podařilo nabýt za ta léta od doby, kdy jsem jako kluk závodil na motokárách. Mít možnost vyjet na trať a smět ukázat všechno, co dokážete, to je ten nejlepší pocit na světě,“ prohlásil Hamilton.

Nico Rosberg nakonec z nejnapínavější bitvy dosavadního průběhu sezony vyšel jako poražený. V rozhovoru pro televizi Sky krátce po závodě řekl, že druhé místo na konci takového závodu pochopitelně není to, v co doufal. Přesto ale letošní Velkou cenu Bahrajnu označil za nejvíce vzrušující závod ve své kariéře.

Současný lídr šampionátu také kategoricky odmítl, že by do souboje obou jezdců nějak zasahovalo vedení týmu. To se staralo pouze o to, aby oba jezdci se svými souboji nešli až za hranu a neobrali tým o body. 

„Je mi jasné, že celý svět přemýšlel o tom, zda budou hrát roli nějaké týmové příkazy, ale rozhodně to nebyl ten případ. Řekli nám prostě něco ve smyslu hoši, hlavně dojeďte oba v pořádku do cíle. Vyjádření týmu bylo jasné.

Závodili jsme tvrdě, ale s patřičným respektem. Nikdo nám v boji nebránil. Ani jednou jsme neriskovali, že bychom se vzájemně vyřadili ze závodu, i když to tak možná v televizi nevypadalo. Bylo to dobré a těsné závodění.

Snad devětkrát jsem si říkal, že už ho mám, ale vždycky se mu podařilo probít se zpátky přede mě. Odvedl zkrátka skvělou práci, to je celé. Lewis je vynikající závodníka a dokázal to. Pro příště se budu muset zlepšit,“ řekl Rosberg.

F12014GP03BAH_HZ06976.jpgF12014GP03BAH_HZ08288.jpgF12014GP02BHR_JK1542194.jpg

Doporučujeme

Články odjinud