Hamilton je v extázi a zítra hodlá vytáhnout všechny své zbraně | Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

Hamilton je v extázi a zítra hodlá vytáhnout všechny své zbraně

Pilot Mercedesu si první místo na startu sprintového závodu na domácí trati náležitě užívá. Ví však, že zdaleka nemá vyhráno.

Lewis Hamilton (3. v tréninku, 1. v kvalifikaci)

V posledních závodech měl navrch Max Verstappen a tým Red Bull. O to větší radost měl Hamilton z dnešního prvního místa v kvalifikaci na zítřejší premiérový sprintový závod.

„Je to ohromující. Řeknu vám, že jsme na tom pracovali opravdu neskutečně tvrdě. Dali jsme do toho maximum. Tady na trati, v továrně i v simulátoru. Snažili jsme se soustředit se a vymačkat z vozu úplně všechno.

Red Bull byl dnes ráno opravdu velmi rychlý. Neměli jsme strach, ale byli jsme z takového odstupu zklamaní. Ale pořád jsem věřil, udělali jsme nějaké změny a v kvalifikaci se auto chovalo skvěle. Věděl jsem, že to vypadá dobře, ale pořád jsem v Q1 ztrácel čtyři desetiny.

Zítra nás opět čeká spousta práce. Mám hlavu vzpřímenou a nabito ostrými. Zítra předvedu vše, co umím. Hodnotný bude také zítřejší druhý trénink,“ ví Hamilton.

Valtteri Bottas (5. v tréninku, 3. v kvalifikaci)

Finský závodník v kvalifikaci svému kolegovi poměrně výrazně pomohl. Umožnil Hamiltonovi, aby se ho chytil a rozbíjel před ním na rovinkách vzduch. Bottas se nechal slyšet, že mu tato pomoc pranic nevadí. Je týmový hráč.

„Ano, myslím, že jsme tým a snažíme se společně o ty nejlepší výsledky. Jak jste viděli, fanoušci si to užili. Je to dobré. Myslím, že to byla povedená kvalifikace a že je dobré, že jsme jako tým získali pole position. Red Bull byl přitom v tréninku opravdu rychlý.

Byl jsem prvním z jezdců našeho týmu, kdo v Q3 vyjel na trať. Měl jsem proto za úkol rozrážet vzduch. Když to vezmu v potaz, myslím, že jsem zajel dobré kolo. Jistě, toto byla kvalifikace, ale zítra nás čeká kvalifikační závod, takže budu mít ještě hodně možností posunout se výš. Těším se na to,“ prohlásil Bottas.

Doporučujeme

Články odjinud