Hamilton je součástí řešení Mercedesu, pomáhá hledat směr

Hamilton je součástí řešení Mercedesu, pomáhá hledat směr

Už po prvních testech Lewis Hamilton řekl, co je na mercedesu W04 špatně. Tým to vítá, od svého nového jezdce to očekával.

Hamilton si mohl nový mercedes pořádně vyzkoušet až druhý den svého programu, protože v tom prvním havaroval kvůli selhání brzd. Celkově v Jerezu odjel 160 kol, což na zpětnou vazbu stačí.

"Je součástí našeho řešení, které nás má dostat tam, kde chceme být," řekl šéf týmu Ross Brawn. "Ví to a chápe to, myslím, že ho to těší. Je správné, že nám poskytuje referenci a pomáhá pochopit, na co se máme soustředit."

"Něco z toho jsme už věděli, proto jsme provedli reorganizaci oddělení aerodynamiky. Musí být pozitivní a konstruktivní, ale kritika týmu pomáhá, žene vás vpřed."

A Hamilton své poznámky formuluje přesně tak, jak tým potřebuje, aby na ně mohl reagovat.

"Je velmi přímočarý," popisoval Brawn. "V mnoha ohledech je prostý a velmi přímočarý. Říká nám, co si myslí, a nikdy nechybí detaily, když vám říká, co si myslí. Samozřejmě se učíme, na jakou úroveň detailů musíme zajít."

"Zajímá ho vše o voze. Zajímá ho, že některé samolepky nemusí být nalepené správně. Má velmi dobrý smysl pro detail. Myslím, že se bude v týmu hodně zapojovat, což jsme chtěli. Evidentně je hodně talentovaný, ale ve formuli 1 jde o mnohem víc. Je tu mnoho talentovaných jezdců, kteří nemají to ostatní, ale já myslím, že on to má."

Hamilton přiznal, že využívá široké vedení týmu Brawn - Wolff - Lauda, aby jeho názory byly slyšet. "Abych byl upřímný, hovořím s tím, koho vidím jako prvního," vysvětloval v rozhovoru pro oficiální stránky soutěže.

"Když jsem v továrně, hovořím se všemi třemi, hlavně s Rossem a Totem, protože mají vazby na všechny inženýry a mechaniky. Řeknu něco Totovi a zopakuji to Rossovi, tlačím na to z obou stran."

Mimo nezůstává ani Lauda. "Určitě je výhodou mít někoho, kdo ví, co ve voze cítím, kdo si to dokáže spojit a pochopit, co jsem řekl," dodal k bývalému mistru světa.

Doporučujeme

Články odjinud