Hamilton je rád, že se pro něj situace tak rychle mění k lepšímu

Hamilton je rád, že se pro něj situace tak rychle mění k lepšímu

Není to tak dlouho, co měl Rosberg po čtyřech vítězstvích v řadě náskok 43 bodů. Nyní po dvou nepříliš vydařených velkých cenách je to už jen 9 bodů.

Hamilton se může už o víkendu dostat do čela šampionátu. V případě vítězství stačí, aby Rosberg dojel třetí. Ale i kdyby dojel druhý, bude jeho náskok už fakticky vymazán.

„Jo, tohle jsem rozhodně nemohl předpovídat,“ uvedl Hamilton k rychlému zvratu situace pro Autosport.

„Kdybych si na to chtěl vsadit, tak bych byl blázen. V Monaku jsem si myslel, že pokud jde o rozdíl pozic (Rosberg byl sedmý), mohlo by to být jednorázová náhodná záležitost, ale byl to velmi silný závod.“

„V Kanadě jsme měli nešťastný start. Bylo to na nic, protože jsme začali jako první a druhý a skončili první a pátý.“

Rosberg se propadl až na desáté místo po drobné kolizi s Hamiltonem. Toto Wolff označil manévr za tvrdý. Hamilton situaci zdůvodnil nedotáčivosti.

Podle experta Autosportu Garyho Andersona to ale byla výmluva a poněkud méně ostrý Rosberg je v Mercedesu ve slabší pozici. Anderson si myslí, že by pro Němce bylo nejlepší, kdyby odešel z Mercedesu a přešel k Ferrari.

Hamilton si uvědomuje, že se Rosberg nevzdá, ale tlačit na to bude prý i on. Ve voze se cítí dobře.

Nad Hamiltonem ale visí také penalizace. U některých částí pohonné jednotky používá už čtvrtý kus. Pokud nasadí šestý, čeká ho penalizace. 

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud